Press "Enter" to skip to content

Eksperimentai virtuvėje: falafeliai

falafeliai_

 

Labai senai buvau galvojus juos pagaminti – tai laiko pritrūkdavo, tai produktų reikiamų namuos nebūdavo. Bet šiandien tai padariau. Galima pliusiuką pasidėti. Ir gal dar darysiu kokį sykį kitą – kai atsibos mėsos ir visokie kitokie sveiki patiekalai.

Reikės:

dvi dėžutės avinžirnių, nuvarvintų ir sutrintų į košę
1 skiltelė česnako – smulkiai supjaustyta
1 svogūnas – labai smulkiai supjaustytas
6 šaukštai miltų
petražolių lapelių
druskos, pipirų, paprikos miltelių
Aliejaus kepimui
 
Padažui:
150 g grietinės
1 šaukštelis citrinos sulčių
1 šaukštelis medaus
žiupsnelis druskos
pora žiupsnelių džiovintų mėtos lapelių
 

Sumaišom visus falafelių ingriedientus. Iš masės šlapiomis rankomis formuojame graikiško riešuto dydžio kamuoliukus. Kepame karštame aliejuje – kol gražiai apskrunda (maždaug 7 minutes). Išimtus iš aliejaus dedame į lėkštę išklotą virtuviniu rankšluosčiu.

Padažą išsukame ir patiekiame kartu su iškeptais falafeliais.

Žinoma, tai nėra tikrieji falafeliai, nes jų interpretacijų pilna visur – šiaip ar taip senas Azijos šalių patiekalas. Gerai, kad maniškiai neragavę – tai neturėjo su kuo ir lyginti. Skonis neblogas.

Skanaus!