Labai senai buvau galvojus juos pagaminti – tai laiko pritrūkdavo, tai produktų reikiamų namuos nebūdavo. Bet šiandien tai padariau. Galima pliusiuką pasidėti. Ir gal dar darysiu kokį sykį kitą – kai atsibos mėsos ir visokie kitokie sveiki patiekalai.
Reikės:
dvi dėžutės avinžirnių, nuvarvintų ir sutrintų į košę 1 skiltelė česnako – smulkiai supjaustyta 1 svogūnas – labai smulkiai supjaustytas 6 šaukštai miltų petražolių lapelių druskos, pipirų, paprikos miltelių Aliejaus kepimui Padažui: 150 g grietinės 1 šaukštelis citrinos sulčių 1 šaukštelis medaus žiupsnelis druskos pora žiupsnelių džiovintų mėtos lapeliųSumaišom visus falafelių ingriedientus. Iš masės šlapiomis rankomis formuojame graikiško riešuto dydžio kamuoliukus. Kepame karštame aliejuje – kol gražiai apskrunda (maždaug 7 minutes). Išimtus iš aliejaus dedame į lėkštę išklotą virtuviniu rankšluosčiu.
Padažą išsukame ir patiekiame kartu su iškeptais falafeliais.
Žinoma, tai nėra tikrieji falafeliai, nes jų interpretacijų pilna visur – šiaip ar taip senas Azijos šalių patiekalas. Gerai, kad maniškiai neragavę – tai neturėjo su kuo ir lyginti. Skonis neblogas.
Skanaus!