Press "Enter" to skip to content

Vištiena su desertinių obuolių padažu

Ruduo įvairiausių gėrybių metas. Nors nesu prisiekusi kulinarė, kurios gyvenimo aistra – virtuvė, bet kartais mėgstu pasisukioti ir ten. Labai mėgstu atrasti naujus skonius ir derinius. Dar nuo vaikystės atsimenu, kaip mama kepdavo žąsį su antaniniais obuoliais, tai obuolio ir paukštienos derinys nėra jau toks neįprastas. Gaminau vištieną su desertinių obuolių padažu. Pagaminti labai daug laiko neužtrunka, o kvapas net vaikus pargena iš kiemo.

 

600 g mažosios vištienos filė
3 vidutiniai svogūnai
6 desertiniai obuoliai
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas sviesto
2 šaukštai grietinės
0,5 stiklinės vandens
1 šaukštas rudo cukraus
druskos, pipirų, baziliko
 
Svogūnus nulupame, supjaustome į keturias dalis ir susmulkiname riekutėmis. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome skiltelėmis.
 
Į gilią keptuvę arba troškintuvą dedame šaukštą sviesto ir įpilame šaukštą aliejaus. Viską iš lėto kaitiname. Į įkaitintus riebalus supilame svogūnus ir kepame juos, kol pasidaro skaidrūs. Tada suberiame obuolių skilteles ir dar pakepame. Suberiame cukrų ir pakepame, kol svogūnai ir obuoliai įgyją rusvą, karamelinį atspalvį.
 
Iškeptus svogūnus ir obuolius išgreibiame iš keptuvės kiaurasamčiu į dubenėlį. Į likusius riebalus pilame dar šaukštą aliejaus ir sudedame nuplautas ir nusausintas vištienos filė. Kepame maždaug 6-8 minutes, kad apkeptų. Supilame vandenį ir troškiname dar 10-12 minučių. 
 
Ant ištroškintos vištienos sudedame grietinę, prieskonius, viską išmaišome ir sudedame paruoštus obuolius ir svogūnus. Pakaitiname, bet padažo jau nebeviriname.
 
Skanaus!
 
Skanu su ryžiais arba virtomis bulvėmis – kaip kas labiau mėgsta.
 

Smagaus Jums įsibėgėjančio rudens. Pas mus namuos irgi permanų vėjai siaučia – nauji projektai, naujos veiklos, pirmokė, paruošiamukė ir darželinukas. Visiems reikia apsiprasti, susibūti su savimi. Tai noris ir skanesniu kąsniu palepinti.