Press "Enter" to skip to content

Vienos bulvių guliašas-sriuba

Šiuo receptu su mumis pasidalino Gediminas.

(tai senoviškas Vienos bulvių guliašo receptas matytas per TV – 8 porcijos)

Sudėtis:
1 kg bulvių (krakmolingos geriausia);
0.5 kg svogūnų;
0.5 kg kiaulienos (su riebaliuku, galima ir jautienos);
30g saldžiosios paprikos pakelis (jei mėgstate aštriau, tinka ir 2x30g)
džiovintų petražolių ir česnakų prieskoniai;
truputis alyvuogių aliejaus (galima ir kitokio).

Gaminimas:
Kiaulieną ar jautieną supjaustome 2 cm kubeliais. Dedame į keptuvę ir pakepiname nestipriai su nedaug aliejaus (mėsa galima palikti per naktį, kad atsirastų natūralių mėsos skysčių arba kepant pagardinti truputėliu raudonu vynu). Po to visą keptuvės turinį dedame į didelį puodą (geriausia skirtą troškinimui) ir ten įpylus truputį virinto vandens – troškiname apie 20 minučių (viskas priklauso nuo mėsos minkštumo). Tuo metu supjaustome svogūnus kubeliais, kažkur 0.5 cm dydžio (gali pasirodyti, kad svogūnų bus per daug guliašui, tačiau tai netiesa). Į puodą, kur troškinasi mėsa suberiame pjaustytus svogūnus (galima prieš tai juos pakepinti nestipriai keptuvėje) ir kepiname 5 minutes, vis pamaišant. Supjaustome bulves 2×2 cm dydžio kubeliais (jei bus maži kubeliai, krakmolingos bulvės sutižusios gali likti) ir sudedame į puodą
pasikepinimui 5 minutes, sumaišant su esančiu turiniu ir įpilame 2 arbatinius šaukštelius aliejaus. Tada suberiame saldžiosios paprikos pakelio turinį, atsargiai išmaišome ir užpilame virinto karšto vandens kol bulves apsems. Viską išmaišome ir troškiname 30 minučių (jei mėsa vis dar
kieta – ilgiau). Troškinimosi metu pamaišome. Prieš pabaigą suberiame didelį valgomąjį šaukštą prieskonių arba pagal skonį ir dar 2 minutes patroškiname. Patiekiame Vienos bulvių guliašą – sriubą su grietine ir duona. Skanaus.

One Comment

Comments are closed.