Press "Enter" to skip to content

Veganiški riešutų ir slyvų saldainiai

 

 

16 džiovintų slyvų  (galima naudoti ir datules)

3/4 puodelio kokoso drožlių

1 1/2 šaukštelio kakavos miltelių

1 šaukštas cukraus pudros

1 šaukštas kakavos miltelių

24 migdolai

1/2 puodelio nepieniško šokolado čipsų

Slyvas, kokosą suberiame į kombainą, ten pat sudedame 1 1/2 šaukštelio kakavos miltelių. Kapojame, kol pasidaro vientisa, lipni masė. Iškrečiame ją ant maistinės plėvelės, uždengiame plėvele ir išplojame, kad būtų maždaug 2.5 cm storio. Tą išplotą blyną dedame į šaldytuvą 15 minučių.

Cukraus pudrą sumaišome su kakavos milteliais (po vieną valgomą šaukštą), suberiame į lėkštę. Imame po gabaliuką masės, į vidurį įspraudžiame migdolą. Pavoliojame gautą saldainį kakavos ir pudros mišinyje.

Gaunasi 24 vienetai. Dedame į šaldytuvą 5 minutėms.

Tuo tarpu vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpiname šokoladą. Supilame jį į konditerinį maišelį ir papuošiame kiekvieną saldainį.

Galima laikyti dvi dienas kambario temperatūroje, šaldytuve ilgiau.

Skanaus!

Idėja ir nuotrauka iš blog.fatfreevegan.com, nes mano fotoaparatas vis dar atostogauja.

 

 

 

One Comment

Comments are closed.