Press "Enter" to skip to content

Silkė filipinietiškai, bet tinka ir lietuviams

silkesmisraine2 (1)

 

Būtų melas, jei sakyčiau, jog niekada nežiūriu Beatos virtuvės. Ne visas laidas spoksau, dažniau pas Neringą užsuku, bet kai spaudant televizoriaus pultelį pataikau spustelt ten, kur rodo Beatą – pažiūriu. Plius – šmėkštelėjo ekrane Marijonas (lenkiuosi šitam žmogui už dainas, žodžius jose… Kaip ten sakoma – veža :) ).
Pabandžiau Beatos siūlomą silkę filipinietiškai – patiko. Aišku, dariau adaptavusi pagal save.

Silkę supjausčiau smulkiais gabaliukais, žoleles, šakneles – itin smulkiai, pomidoriukus į keturias dalis – viskas krūvon ir baigta.

 

1 silkės filė
1/2 svogūno galvos
1/2 čili pipiro
apie 4 cm imbiero šaknies
žiupsnis svogūno laiškų /šaldytų/
žiupsnis krapų /šaldytų/
žiupsnis petražolių arba gelsvės /šaldytų/
1 česnako skiltelė
6-8 vynuoginiai pomidorai
druskos, pipirų pagal skonį