Press "Enter" to skip to content

Sekmadienis. Varškės pyragas su ledais

 

Pavasaris labiau panašėja į vasarą, ir žolė jau žaliai žalia, ir paukščiai ulba, o vaikų į kambarį įginti neįmanoma. O ir nelabai stengiuos – vaikams, kaip ir gėlėms, reikia daug saulės. Po žiemos esam išsiilgę. O kai daug lauksto, tai ir pyrago reikia – vien sriuba sotus ilgai nebūsi. Taigi mūsų varškės pyragas, kurį kEpu gal kokius dvidešimt metų. Skaičiau šio recepto daugybę interpretacijų, kiti dar jį vadina prancūzišku varškės pyragu. Bet kokiu atveju, jis paprastai pagaminamas, o skonis mielas gomuriui.

Taigi reikės:

Tešlai:

1 kiaušinio trynio
2 šaukštų cukraus
100 g sviesto
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
14 šaukštų miltų
 
Varškės įdarui:
 
700 g varškės
3 tryniai
4 kiaušinių baltymai
4 šaukštai cukraus
2 šaukštelių vanilinio cukraus
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
 
Dar galima įdėti razinų, džiovintų vaisių ir t.t. , bet ir be jų pakankamai gardu.
 

Sviestą supjaustome gabaliukais, sudedame visus tešlos produktus ir gerai išmaigome pirštais. Gaunasi trupiniai. Tuos trupinius dedam į šaldytuvą, o tuo tarpu gaminame įdarą. Varškę ištriname su cukrumi, tryniais, vaniliniu cukrumi, krakmolu. Baltymus išplakame ir atsargiai įmaišome į įdarą.

Į skardą suberiame du trečdalius tešlos. Tada supilame visą įdarą ir viršų apibarstome likusiais trupiniais.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį – matysite pagal viršų, jis tampa gražios rusvos spalvos.

Valgome kaip kam skaniau – kas vieną, kas su ledais, kas su grietinėle.

Skanaus!

Taip gerą saulės atokaitoje, skaityti knygą ir mėgautis gardumynais. Pamėginkite ir Jūs – toks ramus sekmadienio poilsis. Kai niekur skubėti nereikia, nereikia netgi galvoti, kiek dabar valandų.

Beje, šį pyragą galite iškepti ir mamoms, Mamos dienos proga – pagaminti lengva, o ir negali nepavykti. O aromatas net kaimynus priverčia pasidomėt, kas gaminama.

Gerų minčių!