Na, nemoku fotografuot maisto – nors tu ką. Taigi, teks į darbų ir planų sąrašą įtraukti dar ir pasimokymą. Bet šiuomi sykiu ne mano foto aptarinėjam, bet pasakoju apie saldainių virimą – dar jei kam pristigo dovanų – dar galit pasigamint.
Taigi, prireiks:
šviesiam sluoksniui – 200 g sviesto, 200 g cukraus
tamsiam sluoksniui – 200 g juodo šokolado ir graikiškų riešutų (galima ir lazdyno arba kokius mėgstate)
Pirmiausia, pasiruošiame skardą – ją išsiklojame folija.
Tada kaičiame sviestą prikaistuvyje, supilame cukrų ir greitai sukame. Viskas užima penkias minutes. Pasikeis konsistencija, cukrus karamelizuosis. Po penkių minučių nukaičiame ir dar pasukame, kad irisas gautųsi vienalytis. Supilame į paruoštą skardelę. Nesugalvokite palaižyti – labai karšta!
Tamsiam sluoksniui – ištirpiname vandens vonelėje šokoladą ir supilame ant paruoštos masės. Apdėliojame riešutais ir … dedame atvėsti.
Sulaužome gabaliukais. Skanaus!