Press "Enter" to skip to content

Rita Špokauskienė ir jos fotografijų paroda – JOS

Tikriausiai matėte ją ne sykį Gargžduose – mažutė mergaičiukė, su fotoaparatu ant kaklo ir žibančiomis mėlynomis akimis. Šeštadienį, Gargžduose buvo atidaryta jos fotografijų paroda. Labai simboliška, kad pavasarį, prieš pat kovo aštuntąją, ir tema – JOS.

Kaip sako pati autorė:

„Ši paroda – tai žodžio ir vaizdo sintezė, nes aš tiesiog kūrėja, o šiandien pabandžiau sujungti fotografiją su poezija. Idėja kilo jau seniai, tik maniau, kad ją išgvildensiu ir „kadanors” įgyvendinsiu, tačiau vos tik pasiūlė bibliotekos vedėja surengti parodėlę, pradėjau mąstyti, ką aš daugiausia fotografuoju ir apie ką aš daugiausia rašau. Buvo labai paprasta – tai mano pačios (arba – moters) vidinis pasaulis. Pradėjus atrinkinėti tekstus ir nuotraukas, taip ir gimė paroda JOS, skirta moters dienai. JOS tai ne tik KAS, bet ir KIENO būsenos – „jos džiaugsmas”, „jos meilė”, „jos laukimas”, „jos paslaptys” ir t. t.
Ir nors tiek fotografuoju, tiek rašau nuo vaikystės, tai tik pradžių pradžia, nes profesionaliai, kritiškai, su noru parodyti pradėjau dirbti palyginti labai neseniai. ”

Daugiau nuotraukų iš atidarymo rasite čia.

One Comment

Comments are closed.