Press "Enter" to skip to content

Planuojame atostogas: paskutinės minutės pasiūlymai ar išankstiniai pardavimai?

Ko gero, daugelis iš mūsų svarsto, ar laukti paskutinės minutės pasiūlymų, ar naudotis išankstiniais pardavimais, nors atostogos dar taip toli… Taigi, šiandien pakalbėsime apie riziką ir loterijos skonį, planuojant poilsį.

Kas ta paskutinė minutė ir kaip ji atsiranda?
Visi esame girdėję istorijų, kaip draugai išvyko atostogauti į Turkiją savaitei vos už 400 Lt ir pan. Tačiau niekas nėra tikras, kad tokį pasiūlymą pavyks „pagauti“ būtent tada, kai atostogauti norėsis labiausiai.
Paskutinės minutės pasiūlymas – tai specialiųjų kelionių pasiūlymų rūšis, kuomet siūloma įsigyti paslaugas su didžiule nuolaida per ypač trumpą laiką. Jis galioja tiek užsakomiesiems skrydžiams, tiek viešbučiams, tiek kruizams, tačiau dažniausiai – pilnai sudarytiems kelionių paketams, keliaujant autobusu ar lėktuvu. Svarbiausias pasiūlymų bruožas – labai ribotas vietų skaičius, į kurį pretenduoja daugybė žmonių. Taigi, norėdami įsigyti paskutinės minutės kelionę, privalote būti labai greiti ir rezervuoti ją nedelsdami. Šie pasiūlymai visose kelionių agentūrose yra tokie patys, todėl neverta gaišti laiko ir pinigų važinėjant po visas iš eilės ar skambinėjant, ieškant mažiausios kainos – kol jūs bėgiojate, skaniausi pasiūlymai dingsta. Tiesiog pasirinkite savo kelionių agentą, kuris žinos jūsų poreikius ir parinks optimaliausius pasiūlymus būtent jums ar praneš apie atsiradusį labai gerą paskutinės minutės pasiūlymą.

Paprastai paskutinės minutės keliones renkasi tie keliautojai, kurie atostogoms nori skirti nedidelę sumą pinigų ir jas planuoja likus vos porai savaičių ar mažiau iki išvykimo. Paskutinės minutės pasiūlymuose pateikiamos tik tam tikros datos, tam tikri kurortai, tam tikri viešbučiai, kuriuose dar yra likę vietų. Tai gali būti ir ne patys populiariausi ar gera aptarnavimo kokybe pasižyminčios vietos. Paskutinių minučių mėgėjai visuomet rizikuoja – ne visada pavyksta nuvykti ten, kur labiausiai norėjosi, tačiau galima atrasti naujų poilsio vietų už mažesnę kainą.

Kada galima tikėtis krentančių kainų ir kokios nuolaidų tendencijos vyrauja artėjant kelionėms, plačiau skaitykite čia.

Nepamirškite:
– Tokių pasiūlymų niekada nevykdo pigių skrydžių bendrovės bei kitos aviakompanijos, vykdančios reguliariuosius reisus.
– Niekas negali žinoti, kaip žemai gali nukristi kaina laukiant dar ilgiau. Tačiau gali ir tiesiog nelikti laisvų vietų. Lėktuvai ne guminiai.
– Sezono įkarštyje, liepą ir rugpjūtį, kuomet pasaulis masiškai atostogauja (ypač Europos kurortuose), tiek paskutinės minutės pasiūlymų, tiek paslaugų kainos yra gerokai aukštesnės.

Kaip veikia išankstiniai kelionių pardavimai?
Jeigu iš anksto planuojate savo atostogas, jei svarbi vieta, į kurią vyksite ilsėtis, viešbutis, kuriame gyvensite, – impulsyvūs paskutinės minutės pasiūlymai tikrai ne jums. Tokiems keliautojams rekomenduojama keliones įsigyti kuo anksčiau, pasinaudojant išankstinio užsakymo nuolaidomis. Išankstiniai pardavimai paprastai vyksta du kartus per metus, pristatant artėjantį žiemos arba vasaros sezoną. Jie skirstomi į poilsinių, pažintinių kelionių (lėktuvu arba autobusu) pardavimus. Į žiemos sezono pardavimus įtraukti ir slidinėjimo pasiūlymai.

Dažniausiai pasitaikantys išankstinių pardavimų ypatumai
Išankstiniai pardavimai vyksta dviem etapais.
Pirmojo etapo metu pateikiamos žemiausios kainos. Perkant kelionę  šiame etape galima rinktis iš visos numatytam atostogų sezonui pateikiamos kurortų ir viešbučių pasiūlos ir gauti mažiausios kainos garantiją iš kelionės organizatoriaus. Tokia garantija reiškia, kad jei sezono metu pasirinkta kelionė (ta pati data, trukmė, viešbutis, kambario tipas bei kitos sąlygos) būtų siūloma pigiau nei išankstinių pardavimų metu, kelionės organizatorius sugrąžina kainos skirtumą.
Pirkėjui suteikiama nemokama galimybė keisti kelionę, jei planai netikėtai pasikeistų. Svarbu tai, kad keliaujančių asmenų skaičius nėra keičiamas ir kelionės kaina perskaičiuojama pagal keitimo dieną galiojusias kainas. Šio etapo metu mokamas nustatytas avansas, o likusi suma – ne vėliau nei likus 21 d. iki išvykimo. Atsisakius kelionės sumokėtas avansas negrąžinamas.

Antrojo etapo metu kelionėms taikoma nuolaida būna mažesnė ir mažiausios kainos garantijos nebėra. Datos keisti nemokamai negalima. Iš anksto avansu mokama ne nustatyta suma, o procentas nuo kelionės kainos. Paprastai jis sudaro 20% kelionės kainos, o likusi suma mokama ne vėliau nei likus 21 d. iki išvykimo. Atsisakius kelionės sumokėtas avansas negrąžinamas.

Nepamirškite:
– Kainos pagal išankstinius pirkimus netaikomos grupėms. Grupę sudaro 10 ir daugiau suaugusių asmenų, išvykstančių vienu metu tai pačiai kelionės trukmei, gyventi viename viešbutyje.
– Išankstinių pardavimų metu kelionių organizatoriai numato ribotą pigesnių kambarių skaičių.
– Pasibaigus išankstiniams pardavimams, kelionių kainos pakyla.

Išankstinių pardavimų sąlygos ir specialūs pasiūlymai kiekvieną sezoną gali kisti, todėl sekite informaciją kelionių naujienlaiškiuose ar kelionių agentūrų ar organizatorių internetinėse svetainėse.

Ar naudotis išankstiniais kelionių pardavimais, ar laukti paskutinės minutės?
Esant galimybėms lengvai prisitaikyti prie kelionės datos, krypties bei riboto viešbučių pasirinkimo, labiau apsimoka laukti paskutinės minutės pasiūlymų. Tačiau jei atostogos planuojamos iš anksto ir turite specialių poreikių kurortui, viešbučiui, bendram servisui ir pan., keliaujate su mažais vaikais, rekomenduojama naudotis išankstinių pardavimų pasiūlymais. Tuomet gausite būtent tai, ko norite, su nuolaida, mažiausios kainos garantija bei papildomais privalumais.

3 Comments

  1. mama mama 2012 01 24

    aciu uz informatyvu straipsni

  2. […] Na o jei mėgstate pasyvų šeimos poilsį, nepamirškite, kad daugumoje populiariausių kurortų didelis dėmesys skiriamas vaikams. Gausu viešbučių, kurių teritorijose yra įrengti specialūs pramogų parkai vaikams, organizuojami mini klubai, vaikų diskotekos, sudaromi net specialūs meniu. Padėti išsirinkti tinkamą viešbutį jums visada padės jūsų kelionių agentas. Jei dvejojate ar laukti paskutinės minutės kelionės, ar pirkti kelionę su šeima anksčiau, prisiminkite ankstesnį  straipsnį apie kelionės pkanavimą. […]

Comments are closed.