Press "Enter" to skip to content

Pigūs skrydžiai – laiminga piniginė

Užsienio šalis galima pasiekti keliais būdais: automobiliu, kai kurias laivu, tačiau greičiausiai, be abejo, lėktuvu. Kad po kelionių neverktų piniginė, verta pasidomėti, ar iš šalies, kurioje gyvenate, galimi pigūs skrydžiai. Tačiau kaip juos rasti, kur ieškoti ir į ką atkreipti dėmesį, perkant bilietą?

Planuoti iš anksto

Kuo daugiau laiko yra likę iki skrydžio, tuo pigiau parduodami bilietai į jį. Geriausiai kelionę planuoti likus iki atostogų apie 8 savaitėms. Perkant bilietus, patartina vadovautis šiomis laiko patikrintomis, bet labai veiksmingomis taisyklėmis:

  • skrydžiai savaitės viduryje padidina tikimybę sutaupyti;
  • venkite piko meto, t.y. skriskite anksti ryte arba vėlai vakare;
  • kelionėms lėktuvu geriausia rinktis pavasarį arba rudenį;
  • pasirūpinkite atgaliniu bilietu prieš išskrendant;
  • jokių skrydžių per visuotines atostogas.

Avialinijų tipai ir jų įtaka bilietų kainoms

Ieškant pigių bilietų, reikia atkreipti dėmesį į tai, jog ne tik oro uostų mokesčių dydis daro įtaką galutinei bilietų kainai. Pigūs skrydžiai į Barseloną įmanomi tik tuomet, jei skrendate į kaštų mažinimą (low-cost) arba į bilietų kainų mažinimą (low-price) savo strategiją nukreipusių avialinijų lėktuvu.

Pigūs skrydžiai iš Vilniaus nuo šiol galimi „low cost“ aviakompanijomis „Ryanair“, „Wizzair“. Taip pat į šį sąrašą patenka „easyJet“, „Norwegian Air Shuttle“, o iš viso Europoje veikia daugiau kaip 62 mažų kaštų strategiją taikančios oro linijos. Nesunku įsitikinti, kad pigūs bilietai parduodami būtent į šių įmonių organizuojamus skrydžius.

Tuo tarpu airBaltic  priskiriama „low-price“ tipo aviakompanijoms. Tokių įmonių lėktuvai dažniausiai leidžiasi pagrindiniuose oro uostuose, bet keleiviams siūlomi jungiamieji skrydžiai, todėl tai suteikia galimybę palaikyti žemą bilietų kainų lygį.

Pigūs skrydžiai dažniausiai vykdomi ne į pagrindinius, bet į šalutinius, nuošaliau nuo miestų esančius oro uostus. Anglijoje – į Lutoną, Stanstedą. Lietuvoje tokiu oro uostu laikomas Kauno oro uostas. Tiesa, ieškodami kaip pigiai nuskristi, rinkitės ne oro uostus, o avialinijas, bet būtinai išsiaiškinkite, ar oro uosto mokesčiai yra įtraukti į paminėtą bilieto kainą ar ne.

Dažniausios klaidos

Pigūs skrydžiai Wizzair bei Ryanair oro linijomis taps tik tada, jei pirkdami bilietą, labai įdėmiai skaitysite visas „išmetamas“ lenteles ir taisykles. Pagrindinės keleivių klaidos: nenuimama varnelė, kai klausiama, ar reikia draudimo; pasirenkamas pirmenybinis įlaipinimas; skrydžiui registruojamasi ne internetu, o oro uoste; neatsispausdinama įlaipinimo kortelė, viršijamas arba bagažo svoris (nemokamai galima 10 kg), arba jo išmatavimai. Už visa tai reikia mokėti – taip pat kaip ir už maistą ir gėrimus lėktuve, t.y. į pradinę lėktuvo bilietų kainą niekas neįskaičiuota.

One Comment

  1. Daiva Daiva 2012 08 08

    Pigus skrydis gali kainuoti daugiau nei atrodo:) Todėl nepamirškite rankinio bagažo niuansų ir bagažo gabenimo taisyklių bei gudrybių. Apie jas portale rašė ir Dainius ir aš. Be to, WizzAir netrukus pastarąjį apmokestins!
    Būtinai atkreipkite dėmesį ir į atstumą nuo oro uosto iki miesto. Kartais šiek tiek primokėti už aviabilietą verta labiau, nei keliauti porą valandų tvankiu autobusu už nemažą sumą iki miesto. Apie tai neseniai labai išsamiai rašiau savo bloge :)

    Dar vienas svarbus niuansas bei vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų – pigių skrydžių bendrovės pinigus už bilietus grąžina tik mirties atveju. Skrydžio datos/pavardės keitimas dažnai gali kainuoti daugiau nei naujas bilietas, tad įvertinkite situaciją kas labiau apsimoka.

    Ir dar, svarbu suprasti, jog sąvoka „pigus skrydis” jau seniai nebereiškia 30 litų už skrydžius pirmyn ir atgal su visais mokesčiais (šiomis dienomis tai tikrai retoki atvejai), tad nenusiminkite radę bilietą į vieną pusę už pavyzdžiui 140 Lt – tai esamoje situacijoje gali būti išties labai gera kaina:) ir joks autobusas už tiek nenuveš ir taip greitai.

Comments are closed.