Press "Enter" to skip to content

Moliūginė sriuba

Ruduo toks geras laikas – pilna šviežių, pačių įvairiausių daržovių. Joris, grįždamas iš močiutės, irgi moliūgą parsivežė. Tai ėmėmės virti tirštą trintą moliūgų sriubą:

Pusė vidutinio moliūgo
2 dideli svogūnai
5 vidutinio dydžio bulvės
3 skiltelės česnako
2 vidutinio dydžio morkos
stiklinė pieno
grietinės pora šaukštų
druskos, pipirų

Daržovės nuvalome, supjaustome gabalais ir sudedame į puodą. Užpilame vandeniu, kad apsemtų ir būtų dar pora centimetrų viršum jų. Verdame, kol išverda daržovės. Nukeliame nuo ugnies, viską sutriname. Įpilame stiklinę pieno, pasūdome, papipiriname. Jeigu per tiršta – įpilame virinto vandens.

Viską užviriname, supilstome į lėkštes. Paskaniname grietine, smulkiai tarkuotu kietu sūriu.

Skanaus!