Ruduo toks geras laikas – pilna šviežių, pačių įvairiausių daržovių. Joris, grįždamas iš močiutės, irgi moliūgą parsivežė. Tai ėmėmės virti tirštą trintą moliūgų sriubą:
Pusė vidutinio moliūgo 2 dideli svogūnai 5 vidutinio dydžio bulvės 3 skiltelės česnako 2 vidutinio dydžio morkos stiklinė pieno grietinės pora šaukštų druskos, pipirųDaržovės nuvalome, supjaustome gabalais ir sudedame į puodą. Užpilame vandeniu, kad apsemtų ir būtų dar pora centimetrų viršum jų. Verdame, kol išverda daržovės. Nukeliame nuo ugnies, viską sutriname. Įpilame stiklinę pieno, pasūdome, papipiriname. Jeigu per tiršta – įpilame virinto vandens.
Viską užviriname, supilstome į lėkštes. Paskaniname grietine, smulkiai tarkuotu kietu sūriu.
Skanaus!