Press "Enter" to skip to content

Kaip dirba modelių agentūra

Gal ir keista tema pasirinkta šeimos ir gyvenimo būdo žurnale, tačiau vienaip ar kitaip ji liečia mus visus. Vaikai auga, o sulaukę 14 metų praneša (geriausiu atveju po kurio laiko), kad dalyvauja modelių agentūros „kastinge” ir nori papulti į didžiulę mados industriją. Vienoms mamoms tai gali būti šokas, kitos iš karto padrąsina savo atžalas, trečios iš karto puola piktintis ir drausti, nes stereotipai apie modelio darbą yra tik neigiami… Kaip yra iš tikrųjų? Ką daryti, jei jūsų vaikas nori tapti modeliu? Atsakymas paprastas – leiskite būti modeliu ir didžiuokitės savo atžalomis, nes jie turės legalų ir gerai apmokamą darbą. Taip pat pasidomėkite daugiau, ką tos modelių agentūros veikia iš tikrųjų, o ne ką apie jas bobutės šneka…

Visų pirma, modelių agentūra yra legali darbovietė, kuri įdarbina modelį, moka mokesčius, bet ir „outsourcina” jį į kitas agentūras ar renginių organizatoriams, fotografams, reklamos agentūroms, reklaminių klipų kūrėjams ir t.t. Darbuotojų nuoma nėra naujas dalykas, tad viskas čia vyksta pakankamai sklandžiai ir paprastai. Darbo sutartys yra labai griežtos, nusakančios ne tik darbinius santykius, konfidencialumą, bet ir asmeninio gyvenimo momentus. Modeliai turi prižiūrėti savo sveikatą, puoselėti kūno grožį, tad dėl to reikia atsisakyti ir ekstremalių pomėgių, ir įpročių daug ir skaniai pavalgyti, net linksmintis apsvaigus nuo alkoholio. Tai griežti reikalavimai, kurių paprasti darbdaviai paprastai netaiko.

Lietuvoje geriausia ir profesionaliausia modelių agentūra yra laikoma Supermodels. Ši agentūra iš Kauno ne tik rūpinasi modeliais, ieško jiems darbo užsakymų, bet ir juos moko. Modelių agentūra turi savo mokyklą, kurioje mokoma modelio darbo subtilybių – kaip teisingai stovėti, vaikščioti, valdyti veido mimiką, taip pat mokoma nemažai psichologinių dalykų, aktorinio meno, nes prieš fotokamerą reikia parodyti įvairias emocijas. Visi jauni modeliai mokosi šių gudrybių iš savo srities profesionalų arba kitų patyrusių modelių. Supermodels agentūra taip pat prisideda prie žurnalo „Jurgita” leidybos. Taip visuomenė yra šviečiama apie grožio industriją ir modelio darbą. Šį agentūra nuolatos ieško naujų veidų, tad apie save galima pranešti tiesiog internetu nusiuntus savo nuotraukų ir kūno sudėjimo duomenis. Jei viskas tvarkoje, kandidatas į modelius yra kviečiamas į modelių atranką – „kastingą”. Modelių atranka vyksta nuolatos, tad pradėti karjerą galima bet kada – sezoniškumo šiame versle nėra.

Lietuvoje veikia dar apie 10 su užsieniu dirbančių modelių agentūrų ir dar apie 20 agentūrų dirba su Lietuvos rinka. Pasirinkimas itin didelis, tad jei nepavyko prasibrauti į aukščiausią lygį, darbo visada atsiras Lietuvoje.

Modelių agentūros suranda ir padeda išgarsėti labai daug simpatiškų merginų ir vaikiną, kurie vėliau dirba su garsiausiais pasaulio dizaineriais ir taip garsina Lietuvos vardą. Taigi, modelio darbas yra ne tik stovėti prieš kamerą ar foto objektyvą, bet ir būti neformaliais Lietuvos ambasadoriais užsienyje.

Edita Vilkevičiūtė - garsiausias Lietuvos modelis puikuojasi ant VOGUE Japan viršelio.

One Comment

  1. Marius Marius 2013 04 26

    Kiek kainuoja užsisakyti paslaugauga, kad parašytumėte pagrista ir atsakinga nuomone, kas yra geriausias ? :)

    Potencialus klientas

Comments are closed.