Press "Enter" to skip to content

Mažosios princesės istorijos

Pirmadienį gavau labai įdomų siuntinį, dar įdomesnis pasirodė siuntinio turinys – dvynukės knygelės – „Mažoji princesė. Kur mano puodukas?” ir „Mažoji princesė. Nenoriu į lovą!” ir šilti žodžiai iš leidyklos manoknyga.lt. Tikrai smagi, dažais kvepianti naujiena. Nors dabar vis labiau įsigali skaityklės ir elektroniniai leidiniai, popierinės knygos man visad patiko labiau. Jas gali liesti, įkvėpti knygos aromato. Kiek pamenu, mūsų namuose visada buvo daug knygų, labai nemažai jų ir dabar – pradedant nuo mažiausiems skirtų iki matematikos žinynų, kurie vis dar primena apie mano seną aistrą skaičiams. Na, bet šį sykį ne apie tas knygas, kurios mūsų namuose, bet apie naująsias, atkeliavusias pirmadienio rytą dėžutėje.

Knygos labai spalvingos – gražios iliustracijos – jas įvertino visos trys mūsų atžalos, iš pradžių net susipešė, kaip pasidalinti – taigi leidėjai žinokit, kad reikia leisti ne dvynukės, o trynukes iš sykio (juokauju, žinoma). Istorijos irgi buvo „prarytos akimirksniu” – abi buvo perskaitytos vakarinių skaitymų metu. Jos skirtos mažiesiems, bet puikiai tinka ir pradedantiems skaityti pirmokams. Apie turinį nepasakosiu, nes paskui neįdomu skaityti, bet…

„- Kodėl turiu eiti miegoti, kai nesu pavargusi, ir keltis, kai esu? – kartą paklausė Mažoji Princesė. – NENORIU Į LOVĄ!

Atėjęs palinkėti saldžių sapnų Karalius randa tik tuščią Mažosios Princesės lovytę. Kurgi ji dingo?”

Gražių minčių ir smagių skaitinių!

4 Comments

  1. Asta Asta 2012 11 19

    O kokiam amžiui rekomenduotinos šios knygos ? Tarkim, jei maniškė neturi problemų su puoduku, tai knyga mažiau aktuali ?

    • Ilona-Eitnė Ilona-Eitnė Post author | 2012 11 20

      Na, mūsų vaikai 3,5; 6 ir 7,5 metų – šias knygas mielai skaito, nors nėra jokių problemų su puodukais jau senai. Šiaip jei dėl mokomosios funkcijos – tai ši knyga 2+ amžiaus vaikams. Jeigu kaip knygelė su istorija – visiems ikimokyklinukams.

  2. Egle Egle 2012 12 13

    O aš likau nusivylusi šia knyga :( Jos kaina neatitinka kokybės, blogas įrišimas. Nuo mažosios skaitymo, kad ir kaip gražiai vartė knyga įplyšo, kad ir kiek saugojome tada galutinai suplyšo per viduriuką ir visi lapai pabiro. Knygas tokiems mažiukams reikia tvirtai surišti, o ne klijuoti. Knygos turinys, manęs kaip mamos, nesužavėjo.

    • Ilona-Eitnė Ilona-Eitnė Post author | 2012 12 13

      Na, pas mus labai mažų nėra – tai niekas nesuplyšo. Gaila, kad Jums taip atsitiko.

Comments are closed.