Receptą atsiuntė Loreta:
2 plytelės kepinių šokolado
100 g sviesto 5 nubraukti šaukštai miltų
0,5 stiklinė cukraus
1 indelis Rududu (pagal nuotaiką vietoj rududu esu naudojus datules arba ne tokiam saldžiam variantui – šaldytas trešnes) 100g riešutų (pvz. graikinių) 3 kiaušiniai
15-20g kepimo miltelių
Šokoladą su sviestuištirpinti mikrobangėje. Sudėti cukrų, išmaišyti. Įmušti kiaušinius, geraiišmaišyti. Sudėti miltus, išmaišyti. Sudėti riešutus (graikinius riešutus patrinu maišelyje su „kočėlu”).
Įkaitinti orkaitę iki 170 laipsnių. Skardą iškloti kepimo popieriumi (aš kepu silikone, todel nei kloti nei tepti nereikia).Supilti pusę tešlos. Ant jos šaukštu išdėlioti kasneliaisRududu. Ant viršaus užpilti likusią tešlą, ir šaukštupalyginti, kad ji daugmaž uždengtų Rududu gabaliukus. Naudojant datules ar kitas uogas, tiesiog įmaišyti į tešlą. kepti apie 40-50 min.
Pyrago nefotografavau, bet manau jis dėl to ne mažiau skanus.
Skanaus!