Press "Enter" to skip to content

Kakavinis varškės pyragas su nektarinais

Mane vis laikas nuo laiko išprovokuoja iškepti pyragą. Ir net progų tam visokių atsiranda – tai svečiai, tai savas vaikas po atostogų namo grįžta. Tai negi eisi pirkaliot neaiškios kilmės gaminių, kurių galiojimo laikas metų metai, o sudėtyje galima rasti krūvą dalykų, kurių pavadinimų nesugebu taisyklingai ištarti.

Taigi – paprastas pyragas su nektarinais ir varške:

Tešlai – 150 g sviesto, 2 kiaušiniai (naudojau tik trynius), šaukštelis kepimo miltelių, pora lašelių vanilės esencijos, 14 šaukštų miltų, 4 šaukštai cukraus, 2 šaukštai kakavos.

Įdarui – 3 nektarinai, 500 g varškės, 4 kiaušiniai ir 2 baltymai, pora saujų razinų, keli lašeliai vanilės esencijos, 4 šaukštai cukraus.

Tešlai sviestą palaikyti šaldytuve. Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi, sutarkuoti sviestą, suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Tešla gaunasi trupininė, nevientisa.

Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi, sutrinti varškę su vanilės esencija. Įberti išmirkytas razinas.

Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į varškę.

Nektarinus supjaustyti riekelėmis.

Į skardą berti du trečdalius tešlos, tada sukrėsti visą varškės įdarą, ant jo gražiai išdėlioti nektarinus ir suberti likusią tešlą.

Kepti 200 laipsnių orkaitėje 35-40 minučių.

Valgyti truputį pravėsusį, galima su ledais, galima vieną.

Skanaus!