Press "Enter" to skip to content

Ką veikti oro uoste laukiant skrydžio

Įlaipinimo kortelė jau rankoje, bagažas užregistruotas, o iki skrydžio dar liko kelios valandos… Ką veikti? Yra daugybė įvairių laiko praleidimo būdų, kurie padės nenuobodžiauti. Keletas jų:

Leiskis į trumpą kelionę. Jei iki skrydžio turite itin daug laiko, pusdienį gali praleisti mieste. Dauguma oro uostų turi tiesioginį susisiekimą su miesto centru ar senamiesčiu, todėl tai neužims daug laiko. Singapūro Changi oro uoste nemokamai siūloma leistis į dviejų valandų pažintinį turą po miestą tiems, kurių skrydžiai numatyti daugiau nei už 5 valandų. Be to, nepamirškite, jog kiekviename mieste yra apstu nemokamų lankytinų objektų, tad tai galėtų būti puiki proga juos apžiūrėti.

Skaniai pavalgykite. Jei negalite pakęsti valgymo lėktuve skrydžio metu, nes nepatinka maistas ar nuolat alkūne baksnojantis kaimynas, galite skaniai pavalgyti dar prieš skrydį. Pamirškite plastikinius indus – neretai oro uostuose įrengti restoranai yra iš tiesų aukšto lygio. Be to, tai gera proga išbandyti vietinės virtuvės delikatesų;

Stebėkite žmones. Stebėti savo pakeleivį ar bet kurį kitą žmogų netoliese gali būti lyg detektyvas. Pabandykite kuo daugiau apie jį sužinoti, vien pagal jo elgesį, išvaizdą. Ar pamenate emocingą sceną atvykimo salėje vykstančius susitikimus iš filmo „Tegyvuoja meilė“ („Love, Actually“)? Tik turėkite savo nosinaičių!

Pasilepinkite. Spa centrai ir masažo salonai vis labiau populiarėja tarptautiniuose oro uostuose. Bijote skristi? Šios vietos padės puikiai atsipalaiduoti ir nebegalvoti apie jokias baimes. Visgi, stenkitės išlikti budrūs, kad netyčia nepražiopsotumėte savo skrydžio.

Pasimėgaukite ramybe. Dauguma didžiųjų oro uostų turi koplyčias ir „ramybės kambarius“, kur galima netrukdomai pasimelsti, pamedituoti ar tiesiog ramiai pasėdėti. Norintiems pasimelsti, Londono Heathrow oro uoste galima apsilankyti pas anglikonų ar katalikų kapelioną, susitikti su budizmo, judaizmo, islamo, ar kitų religijų išpažinėjais.

Pailsėkite. Poilsio ložės (VIP lounge) paprastai prieinamos keliautojams pirmąja klase. Tačiau dažnai į jas galima patekti už papildomą mokestį. Galima patogiai įsitaisyti, paskaityti laikraščius ar žurnalus, nueiti į kavinukę ar naudotis bevieliu ryšiu. Kai kuriuose aukšto lygio oro uostuose, pavyzdžiui, Kuala Lumpūro tarptautiniame oro uoste, yra įrengti ir dušai, siūlomas nemokamas alus ar filmai.

Išnaudokite parduotuves. Kai kurie oro uostai tapo labai panašūs į ištaigingus prekybos centrus, kuriuose tiesiog dar ir leidžiasi lėktuvai. Kainos parduotuvėse tikrai didelės, kadangi keliautojams vis tiek nėra pasirinkimo, kur daugiau eiti. Visgi, galima iki valios linksmintis neišleidžiant nė cento – padrybsokite reklaminėje masažo kėdėje, išbandykite keletą kosmetikos naujienų ir kvapų, pasklaidykite dominančias knygas ar tiesiog pasivaikščiokite. O jei kišenėje yra dar keletas monetų, kurių su mielu noru atsikratytumėte, užsukite į suvenyrų krautuvėlę ir parvežkite lauktuvių namiškiams.

Ir, žinoma, visada lieka mus nuolat lydinčios naujausios technologijos,  leidžiančios skaityti knygą, klausytis muzikos, naršyti internete ar žaisti žaidimus nė nepastebint, kaip pralekia laikas.

O kuo laukdami skrydžio užsiimate Jūs? Kaip anksti atvykstate į oro uostą?

One Comment

Comments are closed.