Press "Enter" to skip to content

Bigosas – idealus patiekalas po švenčių

Foto: Laima Kaupienė

Bigosas – patiekalas, gaminamas iš to, kas liko po švenčių

Nauji metai – nauji atradimai. Nieko naujo pasauliui, nauja tik man.

Dažnai po švenčių lieka, kaip vadinu, mėsgaliukų: vyniotinio gabaliukas, dešrigalis, vištos koks sparnas, anties puskulšis, rūkytos dešrytės sudžiuvęs galiukas…

Gaila išmest, tad prisiminiau-radau bigosą. Prisiminiau, nes esu valgius, bet negaminus. Nors virti tenka ne vieną dieną, bet rezultatas patiko. Tikrai gaminsiu dar ne kartą. Po švenčių, iš to, kas liko.

Kaip gaminti ir receptas čia.

Skanaus!

3 Comments

  1. Giedrė Giedrė 2012 01 04

    Nebloga įdėja. Šiek tiek gąsdina tai, kad patiekalą reikėtų gaminti gana ilgai, kaip rašoma, net iki 2 parų. O šiaip man, pagalvojus, kur dėti maisto likučius po švenčių, visų pirma į galvą ateina ispaniškoji paelija arba tiesiog pica. Tiesa, po švenčių aktualu ir atsikratyti per šventes surinktų keletos papildomų kilogramų, o šie valgiai, deja, kaip tyčia, gana kaloringi :)

    • Laima Kaupienė Laima Kaupienė Post author | 2012 01 04

      Tas ilgas laiko tarpas ir mane gąsdino, bet rezultatu likau patenkinta. Ypač vyras :) Na, čia tiems, kam kalorijos neina į kūną :)

Comments are closed.