Press "Enter" to skip to content

Apie Grinčo pyragėlius, filmą ir sekmadienį

Sekmadienis. Ryte važiavome visa šeimyna į Gargždų mamų turgelį  – rankdarbių parodyti, rūbeliais pasidalinti ir visokių gerų minčių pasisemti. Prekyba, kaip prekyba, bet širdy šilta – ir rūbelių suaukota, ir su moterimis pabendrauta. Ir vaikai mokosi dalintis. Manau, kad dalintis – vienas iš gražiausių Kalėdų laukimo stebuklų.

O popiet – grįžę – nusprendėme pasidaryti kino popietę. Pasirinkome filmą – „Kaip Grinčas Kalėdas vogė” (How the Grinch Stole Christmas) 2000. Jame dar aiškiau parodoma, kad Kalėdos ateina ne iš parduotuvės, ir ne dovanose jos. O – širdyje.

O čia žadėti Grinčo pyragėliai. Kodėl Grinčo? Labai paprasta – jie žalsvos spalvos, nes vietoj sviesto naudojau … avokadus. Iki šiol naudodavau avokadus skaninti makaronams, gaminti padažui, bet juk jie – vaisiai. Kodėl gi neišmėginus jų deserte? Taigi pyragėliams reikės:

3 avokadų
1 stiklinės cukraus (naudojau pusę rudo, pusę – balto)
2 kiaušinių
2 stiklinės miltų
2 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukštelių vanilinio cukraus
1 didelio pakelio M&M šokoladinių saldainių
2 šaukštų sviesto

Avokadus nulupame, sudedame į kombainą ir sutriname su cukrumi ir sviestu. Po vieną įplakame kiaušinius. Sausus produktus –  miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų sumaišome ir suberiame į plakinį. Kai tešla gatava, dar įmaišome saldainius. Tešla turėtų gautis neminkoma, bet tiršta, kad šaukštu būtų galima sudėti pyragėlius.

Kepame 12 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Išimame, kai pradeda gelsti pakraščiukai – patys sausainiai žalsvi lieka.

Skanaus!

Toks kalėdinio laukimo pilnas sekmadienis.

Beje, jei kam reikia smulkių dovanėlių – segtukų, gumelių į plaukus – galit mane pakibinti – turiu šito gėrio prigaminus.

Gerų minčių ir geros darbo savaitės!