Sekmadienis. Ryte važiavome visa šeimyna į Gargždų mamų turgelį – rankdarbių parodyti, rūbeliais pasidalinti ir visokių gerų minčių pasisemti. Prekyba, kaip prekyba, bet širdy šilta – ir rūbelių suaukota, ir su moterimis pabendrauta. Ir vaikai mokosi dalintis. Manau, kad dalintis – vienas iš gražiausių Kalėdų laukimo stebuklų.
O popiet – grįžę – nusprendėme pasidaryti kino popietę. Pasirinkome filmą – „Kaip Grinčas Kalėdas vogė” (How the Grinch Stole Christmas) 2000. Jame dar aiškiau parodoma, kad Kalėdos ateina ne iš parduotuvės, ir ne dovanose jos. O – širdyje.
O čia žadėti Grinčo pyragėliai. Kodėl Grinčo? Labai paprasta – jie žalsvos spalvos, nes vietoj sviesto naudojau … avokadus. Iki šiol naudodavau avokadus skaninti makaronams, gaminti padažui, bet juk jie – vaisiai. Kodėl gi neišmėginus jų deserte? Taigi pyragėliams reikės:
3 avokadų 1 stiklinės cukraus (naudojau pusę rudo, pusę – balto) 2 kiaušinių 2 stiklinės miltų 2 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių 2 šaukštelių vanilinio cukraus 1 didelio pakelio M&M šokoladinių saldainių 2 šaukštų sviestoAvokadus nulupame, sudedame į kombainą ir sutriname su cukrumi ir sviestu. Po vieną įplakame kiaušinius. Sausus produktus – miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų sumaišome ir suberiame į plakinį. Kai tešla gatava, dar įmaišome saldainius. Tešla turėtų gautis neminkoma, bet tiršta, kad šaukštu būtų galima sudėti pyragėlius.
Kepame 12 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Išimame, kai pradeda gelsti pakraščiukai – patys sausainiai žalsvi lieka.
Skanaus!
Toks kalėdinio laukimo pilnas sekmadienis.
Beje, jei kam reikia smulkių dovanėlių – segtukų, gumelių į plaukus – galit mane pakibinti – turiu šito gėrio prigaminus.
Gerų minčių ir geros darbo savaitės!