Press "Enter" to skip to content

Savaitgalio pyragas, senas geras trupiniuotis

 

Savaitgalį, tiksliau Žolinės pirmadienį, kepėme trupiniuotį. Paprastas, dar mamos namuose išmoktas. Be jokių užrašų, tikslių normų ir su savo virta obuoliene.

Prireiks:

3 kiaušinių
4 šaukštų cukraus
200 g sviesto sutarkuoto burokine tarka
2 šaukštelių kepimo miltelių
vanilės ekstrakto
miltų, kad susiminkytų tešla (maždaug 2-3 stiklinės)
pertepimui – obuolienės

Kiaušinius išplakame su cukrumi, į plakinį sutarkuojame sviestą, įpilame arbatinį šaukštelį vanilės ekstrakto, suberiame kepimo miltelius ir miltus. Viską gerai išminkome, kol nebelimpa prie rankų. Jei trūksta – pridedame miltų.

Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame pusvalandžiui.

Du trečdalius tešlos iškočiojame ir ja išklojame skardą, truputį palikdami bortelius. Tada negailėdami užpilame obuolienės ir sutrupiname likusią tešlą.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių.

Skanaus!