Press "Enter" to skip to content

Savaitgalio eksperimentas virtuvėje – iš „Utenos” darom „Dzūkišką”

Photobucket

Ir atsitik tu man, kad ėmė ir pasipainiojo (nebūtų ėmęs – nebūtų pasipainiojęs) po ranka moteriškas žurnalas su kažkokio receptų konkurso finalininkais. „Iš senelės paveldėtas receptas”.  Įtikintas, kad paveldas gerai ir verta paragauti čiupausi recepto, pavadinto „Dzūkiškas gardus alus”. Ko gero, būdamas emigracijoj Žemaitijoj, Tėviškės pasiilgau. Taigi receptas:

800 ml bet kokio alaus;
2 kiaušinių tryniai;
10 g sviesto;
riekelės ruginės duonos;
žiupsnelio druskos;
120 ml grietinėlės.

Gaminimas

Alų su duona virti apie 5 minutes. Duoną išimti, įdėti sviestą ir vėl užvirinti. Kiaušinio trynius ištrinti su druska.Į karštą alų supilti grietinėlę, sudėti kiaušinių trynius ir dar truputį pašildyti.

Alus pateikiamas karštas ir būtinai keraminiuose bokaluose.

Ragaujam

Photobucket

Pamačius vaizdą, man kilo įtarimų, ar patiks tokį dalyką gerti. Pamėginau – nepatiko. Nusprendžiau perkošti, kad neliktų duonos likučių ir suvirusių kiaušinio trynių. Esu gėręs ir skanesnių gėrimų. Eitnė sakė, kad netgi alus su Sprite skaniau. Arba kažko nesupratau recepte, arba ne tą alaus rūšį pačiupau parduotuvėje.

Tokie tad šiandienos kulinariniai keliai ir klystkeliai. Eksperimentuokite virtuvėje ir nustebinkite pasaulį! Juk, kaip sakė žymus šefas Gusteau – gaminti gali visi!

P.S. o įkvėpimą ir polėkį gėrimėlis skatina :)

One Comment

  1. Laima Kaupienė Laima 2011 03 07

    Dainiau, kiaušinio trynys paprastai į pravėsusią masę dedamas, kad nesutrauktų. Aš rugštynių sriubą taip kartais gardinu: kiaušinis su grietinėle, bet pravėsęs skystimas turi būti, į kurį pili. Pabandyk dar kartelį ;)

Comments are closed.