Thekitchn dalijasi idėja, kaip paruošti sveikus ir skanius pusryčius visai savaitei vos per 5 minutes.
Ingredientai
Mums reikės 1 2/3 puodelio avižinių dribsnių, 4 puodelių vandens, žiupsnio druskos, cinamono ar kitokių prieskonių, razinų ar džiovintų vaisių, riešutų, uogienės, medaus.
Įranga
5 pusės litro stiklainiai užsukamais dangteliais, didelis indas maišymui, samtis.
Gaminant galima naudoti ir mažesnius stiklainius, tačiau į 500 ar 700 ml stiklainius galėsite įpilti daugiau pieno ar įdėti džiovintų vaisių prieš valgant.
Gaminimas
Gaminame iš vakaro. Avižinius dribsnius pavirti apie tris minutes ir pasūdžius išpilstyti į stiklainius. Užsuktus stiklainius paliekame per naktį ant stalo. Ryte galime sudėti į šaldytuvą. Į šaldytuvą galima dėti ir iš karto, tačiau tuomet dribsniai bus šiek tiek kietesni, mažiau išvirę.
Vartojimas
Atsukame stiklainį ir pašildome mikrobangų krosnelėje ar ant garų. Galima pilti virintą šiltą pieną ar vandenį. Pagal skonį įsidedame prieskonių, uogienės/medaus, džiovintų vaisių.
Skanaus!
Labai patiko jusu ideja ir indeliai .Gal galite pasakyti kur isigijote siuos indelius?
Šiaip, mes naudojam uogienių stiklainiukus – visiškai sėkmingai pasiteisinęs reikalas. Dar galima naudoti stiklainiukus biriems produktams.