Tikriausiai, saldumynai ir cukrus yra neatsiejami. Kaip ir pyragaičiai ir miltai. Keičiantis valgymo įpročiams, vis daugiau žmonių susimąsto apie cukraus žalą, stengiasi pakeisti jį naudingesniu organizmui – medumi. Prisipažinsiu, šių pyragaičių nekepiau – tai ir nuotrauka ir receptas iš therealslimsunny.blogspot.com. Bet mėginu sukaupti sveikesnių saldumynų kartoteką.
Taigi, siūlomas šokoladinių pyragaičių receptas.
Reikės:
120 g nesaldinto šokolado
6 šaukštai nesūdyto sviesto
3 vidutinio dydžio kiaušiniai
180 ml medaus
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
80 ml kokoso miltų
Žiupsnelis druskos
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Lėtai išlydyti sviestą ir šokoladą virš mažos ugnies ar mikrobangų krosnelėje. Masę dažnai maišyti. Leidžiame truputį atvėsti. Medų, kiaušinius ir vanilės ekstraktą plakame maždaug minutę. Tada maždaug pusę plakinio supilti į šokolado masę ir gerai išplakite. Supilkite šitą plakinį į likusį kiaušinių plakinį. Išplakite iki vientisos masės. Pridėkite kokoso miltų ir druskos. Dar sykį gerai išmaišykite.
Supilkite į 24×24 skardą, išklotą kepimo popieriumi. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 35 minutes arba tol, kol dantų krapštukas nebeapsivelia. Išimkite iš orkaitės, atvėsinkite ir mėgaukitės!