3 kg raudonųjų serbentų
2 apelsinai
1 citrinos sultys
1,5 stiklinės vandens
2 kg cukraus
1 pakelis uogienių tirštiklio
Serbentus nuplauti, perrinkti ir nudžiovinti. Tada supylus į puodą sugrūsti grūstuvu. Į serbentų tyrę supilti vandenį ir virti 10-15 minučių. Tada supilti į marlę ir leisti sultims išvarvėti (tai ilgiausia dalis, nes varvinti reikia maždaug 5-7 valandas, taigi geriausia serbentus išvirti iš vakaro).
Į puodą supilti serbentų sultis, apelsinų sultis (apelsinus reiktų gerai nuplauti su soda, žieveles nulupti ir plonai supjaustyti), apelsinų žieveles, cukrų sumaišytą su tirštikliu.
Virti 15 minučių, nugraibant putas.
Supilti citrinos sultis ir pavirti dar 5 minutes.
Išpilstyti išvirtą uogienę į švarius stiklainius ir uždaryti dangteliais.
Skanaus!
Apsilaizyt pirstus galima nuo tokios uogenes , ji nerali ! :))
[Iš vardo pašalinti raktažodžiai]
[…] Prabangesniam variantui – dar uogienės su apelsinais. […]