Press "Enter" to skip to content

Pyragas su rikota

Foto Eitnės

Šaldytuve stovėjo  pora rikotos dėžučių. Kažkaip eidama per supermarketą prigriebiau, kad paįvairinčiau savo šeimynos meniu. O kad jau šiandien „mamadienis” – kai vaikai su manim visi trys lieka, nusprendžiau palepinti pyragu. Išsirinkome marmurinį pyragą.  Tačiau, kaip visad receptai ir taisyklės yra tam, kad juos keistum ir eksperimentuotum. Taigi tas pats pyragas, tik pagal mus:

Rudam sluoksniui:

200 g sviesto (ir dar truputis patepimui),
3 šaukštai kakavos miltelių,
5 šaukštai smulkaus cukraus,
2  kiaušiniai,
100 g jogurto,
2 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių,
125 g miltų.

baltam sluoksniui:

250 g rikotos sūrio,
40 g smulkaus cukraus,
1 kiaušinis.

Pirmiausia išsilydome sviestą. Kol jis lydosi išplakame kiaušinius su cukrumi. Jau pravėsusį sviestą su maišome su kiaušinio plakiniu ir kitais rudos tešlos produktais.

Ruošiame kremą. Kiaušinį išplakame su cukrumi. Į plakinį įmaišome rikotos sūrį.

Skardelę gerai ištepame sviestu ir sukrečiame rudąją masę. Ant viršaus išdėliojame sūrio kremą. Paskui viską sumaišome vingiuotais judesiais.

Foto Eitnės

Kepame 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes.

Skanaus!

Lengvai padaromas, bet tikrai neprastas pyragas. Galima ir mamą sekmadienį nustebinti tokiu.