Press "Enter" to skip to content

Naminis jogurtas

Photobucket

Reikės:
1 litro naminio pieno (bet tinka ir pirktinis)
125 g natūralaus jogurto
Pieną supilkite į didelį indą ir užvirinkite. Jei norite riebesnio jogurto, galite pieną pavirinti 20-30 minučių. Priešingu atveju, užvirusį pieną nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Prieš įdėdami jogurtą, patikrinkite pieno temperatūrą. Tai svarbu, nes, esant per aukštai temperatūrai, jogurto bakterijos žus, o esant per žemai, pienas nevirs jogurtu. Temperatūrą tikrinkite taip: jei, įkišę pirštą į pieną, galite 15 sekundžių išlaikyti karštį– temperatūra tinkama. Supilkite ir išmaišykite jogurtą ir gautą masę perpilkite į indą, kuriame jį laikysite. Uždenkite masę folija ar plėvele ir, uždengę dangčiu, palikite 6-8 valandoms kambario temperatūroje(geriausią būtų kad niekas nejudintu). Vėliau laikykite šaldytuve. Taip pagamintas jogurtas bus tinkamas vartoti 7-8 dienas.

Skanaus!