Kadangi, vis daugiau susimąstome apie produktus, kuriuos perkame, valgome ir duodame vaikams, cukrus tikrai nėra pats geriausias pirkinys. Labai nemažai skanėstų receptų – su riešutiniu kremu – Nutella. Bet paskaičius jos sudėtį, nebe taip ir besinori jo duoti vaikams. Juk pirmieji du ingredientai – cukrus ir modifikuotas palmių aliejus. Taigi kitokia Nutellos interpretacija – mažiau cukraus, jokio palmių aliejaus ir jokių modifikuotų produktų.
Paryžiečio David Lebovitz’s versija:
1,5 puodelio lazdyno riešutų1,5 puodelio nenugriebto pieno
3/4 puodelio pieno miltelių
1 valgomasis šaukštas švelnaus skonio medus
žiupsnelis druskos
1 puodelis nesaldaus šokolado 1 puodelis pieniško šokolado
Riešutus pakepiname orkaitėje (reiktų įkaitinti iki 200 laipsnių ir kepti kol pradeda kvepėti, o odelės plyšinėti). Tada karštus riešutus suberti į virtuvinį rankšluostį ir trinti tarp rankų, kol nusilupa, kuo daugiau odelių. Švarius riešutus suberiame į kombainą ir triname, kol pasidaro riešutų pasta.
Tuo tarpu, užkaičiame pieną, į jį suberiame pieno miltelius, druską, sudedame medų. Kaitiname tol, kol pradeda virti.
Šokoladą išlydome vandens garų vonelėje.
Visas paruoštas mases supilame į bendrą indą ir išsukame iki vientisos masės.
Skanaus!