Press "Enter" to skip to content

Naminė Nutella arba kremas su mažiau cukraus

Kadangi, vis daugiau susimąstome apie produktus, kuriuos perkame, valgome ir duodame vaikams, cukrus tikrai nėra pats geriausias pirkinys. Labai nemažai skanėstų receptų – su riešutiniu kremu – Nutella. Bet paskaičius jos sudėtį, nebe taip ir besinori jo duoti vaikams. Juk pirmieji du ingredientai – cukrus ir modifikuotas palmių aliejus. Taigi kitokia Nutellos interpretacija – mažiau cukraus, jokio palmių aliejaus ir jokių modifikuotų produktų.

Paryžiečio David Lebovitz’s versija:

1,5  puodelio lazdyno riešutų
1,5 puodelio nenugriebto pieno
3/4  puodelio pieno miltelių
1 valgomasis šaukštas švelnaus skonio medus
žiupsnelis druskos
1 puodelis nesaldaus šokolado
1 puodelis pieniško šokolado

Riešutus pakepiname orkaitėje (reiktų įkaitinti iki 200 laipsnių ir kepti kol pradeda kvepėti, o odelės plyšinėti). Tada karštus riešutus suberti į virtuvinį rankšluostį ir trinti tarp rankų, kol nusilupa, kuo daugiau odelių. Švarius riešutus suberiame į kombainą ir triname, kol pasidaro riešutų pasta.

Tuo tarpu, užkaičiame pieną, į jį suberiame pieno miltelius, druską, sudedame medų. Kaitiname tol, kol pradeda virti.

Šokoladą išlydome vandens garų vonelėje.

Visas paruoštas mases supilame į bendrą indą ir išsukame iki vientisos masės.

Skanaus!