Press "Enter" to skip to content

Motyvacija dirbant namie

Prisimenu, dar visai neseniai, kol buvau „vaiko auginimo ATOSTOGOSE”, sakydavau, kad nedirbu, būnu su vaiku namie. Tačiau atostogos šiuo atveju labai subjektyvu – žinoma, nereikia kas rytą keltis  vienodu laiku į darbą, daryti darbus. Štai keli būdai, kaip galima surasti motyvaciją:

1. Visada prisiminkite, kad darbas namuose irgi darbas.

Kol taip negalvojate, atrodo, kad namų tvarkymas, biudžeto planavimas, maisto gaminimas, vaikų auklėjimas – nėra vertas pagarbos ir nesimato jokio rezultato. Iš tikro, tai darbas. Jis reikalingas ir labai svarbus. Be to profesionalai už tai gauna atlyginimą.

2. Susikurkite rytinę rutiną.

Man labai patikdavo atsikėlus ryte išgerti puodelį kavos ir susiplanuoti, ką teks nuveikt per dieną. Raštu. Lygiai tą patį darau ir darbe – ryte susidėlioju darbus ir išgeriu puodelį kavos.

3.  „Prarykite varlę ryte”.

Pirmiausia padarykite patį nemaloniausią/nemėgiamiausią darbą. Tai gali būti bet kas – rūbų lyginimas, skalbimas, sąskaitų mokėjimas ir rūšiavimas. Arba tą, kuris atidėliotas jau savaitę. Net jeigu tai siūlų sukaišymas mezginyje.

4. Raskite savo darbams įkvėpimą.

Tai gali būti žurnalo straipsnis, kaip sutvarkyti spintą, blogo įrašas apie rankdarbius ar kiti geri dalykai. Net jei dabar nesiruošiate sodinti darželio ar perdažyti sienų.

5. Nesileiskite į savigraužą.

Aš nuolat randu begales idėjų, kaip padaryti vienus ar kitus dalykus, kuriuos norėčiau išmėginti/padaryti/sukurti. Žinau, kad visko nespėsiu. Todėl paprasčiausiai pasidalinu idėja tinklapyje ir … kuriu naujus planus ir idėjas. Ir niekad ant savęs nepykstu, kad kažkur mačiau gražesnį megztinį, švariau sutvarkytą darbo vietą. Tobulų nebūna.

6. Visad savo planuose raskite laiko… išeiti iš namų.

Gal būt pasivaikščioti su vaikais parke, pabraidyti po balas ar šiaip įkvėpti gaivaus oro gurkšnį. Bet kokiu oru. Kasdien. Nors trumpam.

7. Jei vis tiek dar trūksta energijos – pamėginkite suskaičiuoti, ar ne per didelę naštą sau užsikrovėte.

Kartais jaučiuos negalinti nieko padaryti vien todėl, kad padaryti reikia per daug. Tada randi milijoną priežasčių nepradėti. Tada tenka viską pasidalinti mažais darbais, taip, kaip darytumėte darbe ir … paprasčiausiai pradėti. Nes darbas namie irgi darbas (žr. 1 punktą).

8. Baikite dienos darbus.

Labai dažnai girdžiu, anksčiau ir pati taip sakydavau – dirbu 24 valandas per parą. Bet juk bet koks darbas baigiasi. Vadinasi, baigiasi ir darbas namie. Vadinasi, kaip keliatės ryte pradėti, taip reikia vienodu laiku ir pabaigti.

O apskritai… Darykite, kaip norite. Ir tai ką surašiau visai nėra taisyklės. Bet padeda padaryti daugiau. Kai manęs klausia, kaip aš padarau tai, ką padarau – sakau, kad su tuo pačiu laiku. Nes mano paroje irgi 24 valandos arba 1440 minutės arba 86400 sekundės. Sekundėmis laiko daugiausia.

Smagių minčių!

Darbuotojų paieška