Gamindavom florentinus iš avižų dribsnių, o šį sykį nusprendėm išmėginti Beatos pasiūlytą kalėdinių florentinų receptą. Taigi prireiks:
1 dėžutės kondensuoto pieno su cukrumi 300 g kukurūzų dribsnių sauja sezamo sėklų Originaliame recepte dar yra aguonos, bet jų nedėjom.
Dar, manau, visai tiktų migdolų plokštelės, bet čia jau kitiems keitimams/eksperimentams paliksim.
Darbas paprastas – dribsnius suberiam į dubenį, užpilam kondensuotu pienu ir apiberiam sezamu. Viską išmaišom. Svarbiausia, nepadauginti kondensuoto pieno – užtenka, kad dribsniai apsivelia.
Dedame šaukštu kauburėlius – sausainius.
Kepame 190 laipsnių orkaitėje, kol truputį apskrunda (maždaug 7 minutes).
Skardos nepamirškite iškloti kepimo popieriumi, o iškepusius leiskite atvėst skardoje.
Skanu, greita ir jokio sudėtingumo.
Skanaus!
Be to, tai puiki kalėdinė dovana, jei dar nesugalvojote kitokios.