Press "Enter" to skip to content

Kinas: Egzaminas [Exam], 2009

Photobucket

Startuoja dar viena nauja portalo rubrika – kinas. Už šią rubriką dėkojame Povilui iš skaitykit.lt, kuris yra ir kinoteka.lt katalogo sumanytojas ir kūrėjas. Tikimės kiekvieną ketvirtadienį Jums pateikti po filmą. Kodėl ketvirtadienį? Ogi todėl, kad spėtumėte „pasigaminti” savaitgaliui.

Visų pirma, apie “Egzamino” idėją: aštuoni pretendentai patenka į finalą darbo atrankos, vykstančios didelėje ir paslaptingoje korporacijoje. Finalas vyksta kaip įprastas egzaminas mokykloje: patalpa, aštuoni suolai, aštuoni popieriaus lapai ir aštuoni pieštukai. Ir prižiūrėtojas. Bet esmė tame, kad pretendentai atverčia savo lapus ir pamato, jog jie yra tušti. Ten nėra klausimų, nėra užuominų, nėra nieko. Ir tada prasideda psichologinė veiksmo drama, kur visi kartu ir kiekvienas atskirai bando išsiaiškinti užduotį bei iškovoti trokštamą darbo vietą.

Jeigu reikėtų išskirti filmo žanrą, tai arčiausias žodis būtų “psichologinis”. Nes veiksmo ten nėra labai daug, yra ir dramos, ir trilerio elementų, bet kas labiausiai charakterizuoja filmą – tai yra įtampa. Žiūrovas prikaustomas prie scenarijaus vienu vieninteliu klausimu, ir knieti sužinoti, kokia gi yra užduotis ir kas pirmas ją išnarplios. Dar įdomesni dalykai prasideda, kai žaidėjų psichologinė būsena susvyruoja ir jie pradeda rietis, muštis ir naikinti vieni kitus. Tikras psichologinis ir fizinis karas.

Norėdami perskaityti visus Povilo įspūdžius, bei pažiūrėti pristatomąjį „Egzamino” filmuką apsilankykite kinotekoje. Galbūt jau matėte šį filmą? Kokie Jūsų įspūdžiai?

Jeigu nematėte – kviečiame pasižiūrėti ir pasidalinti savo nuomone. Taip pat galite siūlyti savo filmus apžvalgoms bei pačias apžvalgas, jei tokių turite ar norite parašyti.

Smagaus žiūrėjimo!