Press "Enter" to skip to content

Kimočiai – žaislai turintys jausmus

Kimočiai – žaislai turintys jausmus. Šiais žaislais siekiama stiprinti vaikų i tėvų ryšį bei ugdyti jų savigarbą, pasitikėjimą savimi ir emocinį intelektą. Jie padeda tėvams ir vaikams kalbėtis apie jausmus. Vaikas mokosi jausmų pavadinimų, kaip bendrauti, kaip valdyti savo jausmus. Tėvai mokosi kaip kalbėtis apie jausmus su vaikais, kaip ugdyti vaikus emociškai, t.y. formuoti įgūdžius. Nors ir kaip gaila, bet mūsų pačių šito niekas neišmokė – juk dar gajus stereotipų principas – jei berniukas, tai niekada neverkia. Gal todėl mums taip sunku kalbėti apie savo jausmus.

Mildutė jau išsirinko savąjį – tai Vikšrelis. Net nuostabu, kaip jis atitinka mūsų vyresnėlės tipažą: „Vikšrelis yra atidus ir laaaabai atsargus. Jis tikrai protingas, įgudęs kalbėtojas, mokantis išsiaiškinti kiekvieną dalyką iki smulkmenų. Kartais kitų kimočių galvose tai sukelia tokią painiavą, kad jie net pamiršta, ką ketino nuveikti. Vikšrelis gyvena meškauogių krūme. Jis turi maudyklą, į kurią nusileidžia vidury svetainės kabančia virve. Kai oras labai įkaista, visi kimočiai susirenka pasitaškyti Vikšrelio maudykloje! Laimingas Vikšrelio skaičius yra 2, o mėgstama spalva – rausva. Jam patinka rozmarinų kvapas ir laukinių gėlių medus. Vikšrelis groja mandolina.
Vikšrelis bijo pokyčių, todėl jam nėra lengva būti vikšreliu. Jis paskutinis išbando naujoves. Nors Vikšrelis ir bijo, jis dažnai slapta svajoja skraidyti. Vikšreliui patinka nagrinėti žemėlapius, nes jis puikiai gaudosi erdvėje.”

Kaip manot, ar norėtumėt tokių žaislų ir seminarų apie emocinį intelektą Klaipėdoje?

2 Comments

  1. Svetlana Svetlana 2012 02 29

    Suprantu, kad įrašas senas, bet vis dėlto :) Labai norėčiau sužinoti kaip Jums sekasi su šiuo žaislu, ar jis naudingas emocijų lavinimo prasme, ar šeimoje jis naudojamas. Labai galvoju apie kimonoči savo dvimetei, bet abejoju ar jis netaps tiesiog dar vienu žaislu. Ačiū už atsakymą, ir tikrai labai norėčiau tokio seminaro Klaipėdoje :)

    • Dainius Tulaba Dainius Tulaba 2012 02 29

      Svetlana,
      kimočiai padeda suvokti jausmus ne tik vaikams, bet ir tėvams. Ar jis netaps dar vienu žaislu – priklauso tik nuo jūsų. Tai – toks žaislas, kad jūs kartu turite užsiiminėti su savo vaiku. Taip vystosi įgūdžiai ir gebėjimas išreikšti savo jausmus.
      Realiai naudojant Kimochis – kaip dar vienas šeimos, bendruomenės narys.

Comments are closed.