Kaip visad – ketvirtadienis ir tenka pasiraitoti rankoves ir minkyti tešlą. Ir nesvarbu, kad šiandien pirmoji žiemos diena. O gal dar geriau – nes seni ritualai atrodo dar žavingiau stebuklo laukimo metu.
Šį sykį – sausaininės širdelės su šokolado gabaliukais.
Prireiks:
100 g sviesto 2 kiaušiniai 2 šaukštai cukraus 2 šaukštai medaus 1 šaukštelis kepimo miltelių 50 g šokolado drožlių miltų, kad susiminkytų normali tešla, neperkietaPrabangesniam variantui – dar uogienės su apelsinais.
Taigi. Kiaušinius išsukame su cukrumi ir medumi. Į kiaušinių plakinį įsukame sviestą (jį laikome ant stalo, tai minkštas), suberiame šokolado drožles, kepimo miltelius ir miltus. Suminkome.
Tešlą padedam pusvalandžiui į šaldytuvą, prieš tai suvynioję į maistinę plėvelę. Sviestinė tešla mėgsta pabūt šaldytuve.
Iškočiojam, formelėmis išspaudžiame širdeles.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje, kol taps gražios rusvos spalvos.
Skanaus!
Supakuojame į dėžutę, perrišam kaspinu ir viskas paruošta darželio arbatėlei.
O dabar apie prabangesnį variantą – iš kas antros širdelės išpjauname dar po širdelę, mažesnę. Tada dedame abi vieną ant kitos, kad gautųsi kaip rėmelis. Įdedame raudonos uogienės. Čia jau naminei arbatėlei rytoj.
Puikaus vakaro ir jaukaus Kalėdų laukimo.