Press "Enter" to skip to content

Kelionių patarimai: nepraraskite širdžiai brangių daiktų keliaudami lėktuvu

Foto: balajee via smashingmagazine.com

Kam nebuvo nutikę, kad prie apsaugos patikrinimo posto oro uoste tenka atsisveikinti su daiktais, kuriuos draudžiama įsinešti į saloną? Stovint eilėje prie saugumo patikrinimo, dažniausiai, jau nebeturime laiko bėgti atgal iki bagažo skyriaus ir priduoti draudžiamus daiktus į bagažą. Kremas nuo saulės, manikiūro rinkinys, rankdarbių žirklės ar vąšelis, galų gale, trofėjinis Swiss Army peiliukas? Dažnai šiuos daiktus galima įsigyti nuvykus į vietą, tačiau, įprastai, patiriame didesnes išlaidas, nei pirkdami panašius daiktus ar produktus namie. Prarasti daiktai taip pat gali būti brangūs, tiek kainos prasme (pvz. gerios manikiūrinės žirklutės gali kainuoti iki 70 Lt), tiek brangūs kaip artimo žmogaus dovana.

Norėdami sumažinti tokių praradimų nuostolius, turėkite keletą vokų su savo namų adresu ir pakankamai pašto ženklų, kad galėtumėte išsiųsti užklijuotą voką namo. Aišku, išsiuntus laišką, dažniausiai, teks vėl stovėti eilėje prie saugumo patikrinimo, tačiau taip sumažinsite nuostolius dėl prarastų brangių daiktų, bei širdgėlą dėl širdžiai mielų smulkmenų.

Jei atgal keliaujate tuo pačiu maršrutu, galite išmėginti laimę ir pažymėti savo daiktus, bei išmesti juos ne į šiukšlių kibirą bet į pamestų/rastų daiktų dėžę (lost and found), ir patikrinti ją grįžtant. Suradimą palengvins, jei turėsite keletą maišelių su savo vardu ir pavarde, į kuriuos ir sudėsite draudžiamus įsinešti į saloną daiktus.