Artėjant švenčių maratonui, namuose vis dažniau pasklinda meduolių kvapai. Man žiemos šventės neatsiejamos nuo cinamono, gvazdikėlių, šokolado ir visokių kitokių žiemiškų kvapų. Kai jau užeina gaminimo ir kepimo manija, tai nuolat ką nors maišau, suku ir kočioju. Ir visko reikia daug. Nes kai pradedi pakuoti – ne tiek ir daug atrodo.
Šiuokart šokoladiniai kalėdiniai sausainiai.
Reikės:
150 g sviesto 150 g medaus 100 g juodo šokolado 150 g cukraus 300 g miltų pusė šaukštelio kepimo miltelių 2 šaukšteliai cinamono 1 šaukštelis gvazdikėlių 0,5 šaukštelio muskato riešuto 0,5 šaukštelio kvepiančiųjų pipirųViename dubenyje pasiruošiame miltus – suberime ir sumaišome su kepimo milteliais.
Į puodą sudedame medų, sviestą, cukrų, prieskonius ir medų, sulaužome šokoladą. Jo atskirai netirpinu – puikiai ištirpsta medaus ir sviesto mišinyje. Kaitiname ant lengvos ugnies, kol viskas ištirpsta. Kai pradeda burbuliuoti, paverdame dar penkias minutes.
Gatavą tirpalą supilame į miltus, greitai išmaišome ir dedame į šaldytuvą atvėsti. Maždaug po valandos galima išimti – tešla gaunasi elastinga, nelimpa prie pirštų. Labai panašu į savo gamybos modulinas ar druskos tešlą. Mildai sakė limpa prie kočėlo – tai galima pasibarstyti miltais.
Kočiojame lakštą plonai ir gaminame sausainiukus.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje, kol gražiai paruduoja.
Skanaus!