Press "Enter" to skip to content

Filmas: Čarlis ir šokolado fabrikas (Charlie and the Chocolate Factory)

Photobucket

Kaip ir kiekvieną ketvirtadienį, svečiuose kino rubrika iš kinoteka.lt.

Žanrai: Šeimyninis, Nuotykių, Komedija, Fantastika
Pasirodymo metai: 2005
Premjeros data: 2005-07-13
Režisierius: Tim Burton
Vaidina: Freddie Highmore, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Sandra Darnell, James Fox
Trukmė: 1 val. 46 min.

Čarlis Baketas, berniukas iš neturtingos šeimos, didžiąją dalį savo laiko praleidžia svajodamas apie šokoladą, kurį labai mėgsta, bet neišgali nusipirkti. Viskas pasikeičia, kai Vilis Vonka, gerai žinomos šokolado imperijos šeimininkas, surengia konkursą, kurio metu penki vaikai gali laimėti auksinius bilietus į ekskursiją po garsųjį šokolado fabriką.
Bilietai yra paslėpti šokolado pakuotėse, kurios išvežiojamos po visą pasaulį. Mažasis Čarlis, žinoma, visai netikėtai suranda stebuklingąjį bilietą ir kartu su kitais keturiais vaikais leidžiasi į kelionę po stebuklingąjį šokolado fabriką. Ekskursijoje jie patiria daugybę netikėtumų ir stebuklų…

DĖMESIO: žemiau atskleidžiamos filmo siužeto detalės!
Neturtingos šeimos berniukas Čarlis Baketas savo laisvalaikį praleidžia svajodamas apie šokolado fabriką, apie kurį jam pasakoja senelis. Šokolado fabriko šeimininkas Vilis Vonka surengia loteriją, jis savo šokoladuose paslepia 5 auksinius bilietus, ir tiems 5 vaikams, kurie juos ras surengs ekskursiją po fabriką bei vienam iš jų įteiks nepaprastą dovaną. Čarliui pasiseka rasti laimingą bilietą. Ekskursijos metu kiti vaikai susivilioja Vonkos fabriko saldumynais ir atradimais bei iškrenta iš ekskursijos kol lieka vienintelis Čarlis įdėmiai klausantis Vonkos pasakojimo. Čarliui Vonka praneša, kad jis gali tapti fabriko ir saldumynų imperijos įpėdiniu, jei atsisakys savo šeimos. Tačiau Čarlis Vonkai pasako, kad jis į nieką nekeistų savo šeimos. Po jų pokalbio Vonka susimąsto apie savo nesutarimą su tėvu ir vėliau padedamas Čarlio susitaiko su tėvu, o Čarlis su šeima persikelia gyventi pas Vonką į fabriką.
Filme gausu ironijos, kurios mažieji nesupras, tačiau suaugę patirs malonumą. Pavyzdžiui, TV kambarys, kuriame pilna aliuzijų į S.Kubricko „2001 –ųjų metų kosminę odisėją“ – kad ir kai juodasis obeliskas pakeičiamas V.Vonkos šokolado plytele, skambant György Ligeti nemirtingam kūriniui iš „Odisėjos“.