Press "Enter" to skip to content

Eksperimentai virtuvėje: virta vištienos dešra

Nebeprisimenu, kada pirkau dešrą parduotuvėje. Kažkaip paskaitai, kiek visokių įmantrių pavadinimų ir padedi atgal į lentyną. Beje, nei viena iš virtų dešrų neišlaikytų „trečioko testo” – tai yra, jų sudėties trečiokas taisyklingai neperskaitytų ir nesuprastų.

Bet ant sumuštinių norisi kažką uždėti. Sūris atsibodo, o virtos vištienos gabaliukas – joks ne išradimas.Be to artėja šventės, norėsis nustebinti kuo nors įdomesniu.

Taigi prireiks:

600 g vištienos filė (sukapoti kombainu)
100 g džiovintų slyvų
200 g grietinėlės (35 proc. riebumo)
2 kiaušinio baltymus
2 šaukštų krakmolo
2 nedidelių skiltelių česnako
druskos, mėgstamų žolelių – aš dėjau itališkas žoleles – raudonėliai, bazilikai, mairūnai, rozmarinai, čiobreliai, dašiai, šalavijai
 

Vištieną sukapojame smulkintuvu, sutriname česnaką, įmaišome kiaušinio baltymus. Į mėsos masę supilame grietinėlę. Suberiame supjaustytas slyvas, prieskonius, druską. Suberiame krakmolą.

Iš gatavos masės formuojame dešrą ant folijos. Folijos galus gerai užrišame. Tada dešrą dedame į maistinę plėvelę ir gerai suveržiame.Galima naudoti ir porą maišelių.

Verdame dideliame puode 40 minučių vidutiniškai karštai.

Išvirus išgriebiame iš vandens ir padedame nuvarvėti.

Tada – nakčiai į šaldytuvą.

Ryte skanaujame.

Pagal forum.say7.info