Nebeprisimenu, kada pirkau dešrą parduotuvėje. Kažkaip paskaitai, kiek visokių įmantrių pavadinimų ir padedi atgal į lentyną. Beje, nei viena iš virtų dešrų neišlaikytų „trečioko testo” – tai yra, jų sudėties trečiokas taisyklingai neperskaitytų ir nesuprastų.
Bet ant sumuštinių norisi kažką uždėti. Sūris atsibodo, o virtos vištienos gabaliukas – joks ne išradimas.Be to artėja šventės, norėsis nustebinti kuo nors įdomesniu.
Taigi prireiks:
600 g vištienos filė (sukapoti kombainu) 100 g džiovintų slyvų 200 g grietinėlės (35 proc. riebumo) 2 kiaušinio baltymus 2 šaukštų krakmolo 2 nedidelių skiltelių česnako druskos, mėgstamų žolelių – aš dėjau itališkas žoleles – raudonėliai, bazilikai, mairūnai,Vištieną sukapojame smulkintuvu, sutriname česnaką, įmaišome kiaušinio baltymus. Į mėsos masę supilame grietinėlę. Suberiame supjaustytas slyvas, prieskonius, druską. Suberiame krakmolą.
Iš gatavos masės formuojame dešrą ant folijos. Folijos galus gerai užrišame. Tada dešrą dedame į maistinę plėvelę ir gerai suveržiame.Galima naudoti ir porą maišelių.
Verdame dideliame puode 40 minučių vidutiniškai karštai.
Išvirus išgriebiame iš vandens ir padedame nuvarvėti.
Tada – nakčiai į šaldytuvą.
Ryte skanaujame.
Pagal forum.say7.info