Press "Enter" to skip to content

Eksperimentai virtuvėje: Sūrio pyragas

Taigi šiandien ėmėmės dar vieno skanaus virtuvinio eksperimento – sūrio pyrago. Visi aplink kalbėjo apie dievišką jo skonį, dar ir draugė sūnaus gimtadieniui darė. Kaip išsiaiškinau – yra dvi sūrio pyragų rūšys – su kiaušiniais ir be jų. Tie, kur be kiaušinių – paskui nebekepami, su kiaušiniais dar reikia kepti 30-45 minutes. Taigi, kaip visad pabūrus iš kelių receptų – nes nemoku matuoti visko tiksliais gramais, siūlau tokį variantą:

pagrindui:

2 pakeliai Selga sausainių
6 šaukštai tirpinto sviesto

baltam sluoksniui:

500 g rikotos sūrio
5 šaukštai cukraus pudros
4 kiaušiniai
150 g grietinėlės
vanilino
1 šaukštas miltų
2 šaukštai bulvių krakmolo

pertepimui:

virto kondensuoto pieno (a la Rududu)

Sausainius sumalame kombaine. Greitai. Neskausmingai ir smulkiai. Sumaišome juos su tirpintu sviestu ir stipriai suspaudžiame į torto  formą. Tada kepame 10 minučių 200 laipsnių orkaitėje.

Kol sausainiai kepa – ruošiame baltąjį sluoksnį. Kiaušinius išplakame su pudra labai stipriai, įplakame rikotos sūrį, grietinėlę, miltus, krakmolą, vaniliną. Plakame iki vientisos masės.

Iškepusį pagrindą aptepame karamelizuotu kondensuotu pienu. Gerai atvėsiname.

Supilame baltąjį sluoksnį į formą ant pagrindo. Dedame į orkaitę ir kepame 45 minutes.

O dabar pati ilgiausia gamybos dalis – šaldymas. Valgyti patariama kitą dieną.

Skanaus!

Valgėm šiandien pusryčiams, sotu labai.

2 Comments

  1. Dalia Dalia Dalužė 2011 07 10

    Atrodo labai skaniai :) Niekada nesu dariusi kepamo sūrio pyrago su pertepimu, o apie tai kad reikėtų dėti krakmolo pirmą kartą sužinojau perskaičiusi receptą. Reikės progai pasitaikius pabandyti.

  2. Dainius Tulaba Dainius 2011 07 11

    Dalia, skaniai ne tik atrodo :)

Comments are closed.