Press "Enter" to skip to content

Citrininiai sausainiukai

Foto Eitnės

Šiandien vienas iš virtuvinių eksperimentų. Labai užsinorėjom sausainukų prie arbatos. Šiaip, nelabai mėgstu jų kepti, bet šitie kažkaip užkliuvo. Taigi :
½ puodelio minkšto sviesto
1 puodelis cukraus
½ arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
1 kiaušinis
1 citrinos žievelė (tarkuota)
1 šaukštas citrinos sulčių
¼ arbatinio šaukštelio druskos
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1-½ puodelio miltų
½ puodelio cukraus pudros

 

Sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės. Paskui palaipsniui įmaišome visus ingridientus, išskyrus cukraus pudrą. Viską labai gerai išmaišome.

Pudrą susipilame į plačią lėkštę. Imame arbatinį šaukštelį, juo kabiname tešlą. Tada voliojame rutuliuką ir jį gerai apvoliojame į cukraus pudrą. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Labai sugrūsti nederėtų – sausainiai išsipučia. Kepame 200 laipsnių orkaitėje, kol truputį apskrunda, o viršus sutrūkinėja (10-12 minučių).

Skanaus!

Pagal ldsliving.com