Taigi pamiršom pasigirti – Mildutė gimtadienio dovanų gavo Gustavo enciklopediją. Puiki knyga, su paprastais receptais ir įdomiomis istorijomis. Susitarėm su panelėm, kad vis išmėginsime kokį nors receptą. Šį sykį pasirinkome visiškai paprastą – vadinasi „Apuoko žvilgsnis” . Reikia:
1 pak. traškučių (apvalių riestainiukų) 1 pak. varškės 2 šaukštai cukraus 1 kiaušinis žiupsnelis cinamonopieno traškučiams pamirkyti bei razinos papuošimui.
Darbas paprastas – traškučius užpilame pienu ir leidžiame jiems pamirkt. Tuo tarpu ruošiam varškę: ištriname ją su cukrumi, cinamonu, kiaušiniu iki vientisos masės.
Skardą išklojame kepimo popieriumi, išdėliojame išmirkusius riestainiukus ir į vidurį pridedame varškės masės.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje, kol varške pagels. Išimame ir dar ant karštų išdėliojame razinas – akies vyzdžius.
Skanaus!