Šiandien dukros sugalvojo, kad joms reikia torto. Jų aš nekepiau, niekad. Pyragus – taip, meduolius – taip, o torto nesu darius niekad. Kaip padaryti jogurtinę žele, kaip ir aišku, kaip kept pyragą – irgi. Taigi pamėginau sujungti tuos du žinomus dalykus į vieną. Taigi, mūsų pirmasis bandymas.
Paplotis: 3 kiaušiniai, 6 šaukštai cukraus, 100 g smulkintų migdolų (gali būti ir lazdynų riešutai), 2 šilto vandens, 100 g miltų
Kremas: 500 g jogurto, 200 g grietinėlės, 2 šaukštai citrinos sulčių, citrinos žievelė , 8 šaukšteliai želatinos, dėžutė (8oo g) konservuotų kriaušių, 100 g medaus
Baltymus atskiriame nuo trynių ir išplakame iki standžių putų su trimis šaukštais cukraus. Trynius išplakame su likusiu cukrumi, įplakame šilto vandens. Miltus sumaišome su riešutais ir baltymais. Tada į masę supilame išplaktus trynius. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir kepame 20 minučių 185 laipsnių orkaitėje. Atvėsiname.
Žalatiną išbrinkiname, pašildome ir supilame į jogurtą. Ten pat supilame citrinos sultis, įdedame 80 g medaus, įtarkuojame citrinos žievelę ir įmaišome grietinėlę.
Sudrėkiname paplotį skysčiu sumaišytu su likusiu medumi. Ant papločio sudedame susmulkintas konservuotas kriaušes ir užpilame jogurto kremu.
Dedame į šaldytuvą maždaug dviems valandoms, kol gerai sustings.
Skanaus!