Press "Enter" to skip to content

Skanus sekmadienis

Photobucket
Šiandien dukros sugalvojo, kad joms reikia torto. Jų aš nekepiau, niekad. Pyragus – taip, meduolius – taip, o torto nesu darius niekad. Kaip padaryti jogurtinę žele, kaip ir aišku, kaip kept pyragą –  irgi. Taigi pamėginau sujungti tuos du žinomus dalykus į vieną. Taigi, mūsų pirmasis bandymas.

Paplotis: 3 kiaušiniai, 6 šaukštai cukraus, 100 g smulkintų migdolų (gali būti ir lazdynų riešutai), 2 šilto vandens, 100 g miltų

Kremas: 500 g  jogurto, 200 g grietinėlės, 2 šaukštai citrinos sulčių, citrinos žievelė , 8 šaukšteliai želatinos, dėžutė  (8oo g) konservuotų kriaušių, 100 g medaus

Baltymus atskiriame nuo trynių ir išplakame iki standžių putų su trimis šaukštais cukraus. Trynius išplakame su likusiu cukrumi, įplakame šilto vandens. Miltus sumaišome su riešutais ir baltymais. Tada į masę supilame išplaktus trynius. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir kepame 20 minučių 185 laipsnių orkaitėje. Atvėsiname.

Žalatiną išbrinkiname, pašildome ir supilame į jogurtą. Ten pat supilame citrinos sultis, įdedame 80 g medaus, įtarkuojame citrinos žievelę ir įmaišome grietinėlę.

Sudrėkiname paplotį skysčiu sumaišytu su likusiu medumi. Ant papločio sudedame susmulkintas konservuotas kriaušes ir užpilame jogurto kremu.

Dedame į  šaldytuvą maždaug dviems valandoms, kol gerai sustings.

Skanaus!

Photobucket