Press "Enter" to skip to content

Sekmadieniniai keksiukai su persikais

Photobucket

Sekmadieniais mėgstu šeimyną palepinti namuose gamintais saldumynais. Vienas mėgstamiausių kepinių – keksiukai. Šį sykį nesinaudojau jokiu konkrečiu receptu – tiesiog sviestas, cukrus, miltai ir … meilė. Rezultatas nenuvylė.

250 g sviesto
150 g cukraus
150 g rudo cukraus
5 kiaušiniai
500 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
vanilinio cukraus, druskos žiupsnelis
konservuotų persikų skardinė

Šito kiekio produktų užtenka 24 keksiukams.

Pasiruošiame persikus – supjaustome smulkiais gabaliukais ir paliekame gerai nuvarvėti.

Sviestą gerai išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska, kol pasidaro puri masė ir nebetraška cukraus kristalai. Po vieną įmušame kiaušinius ir viską gerai išsukame.

Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais. Beriame į sviesto ir kiaušinių masę.

Į formeles (mano silikoninės, tai niekuo netepu) dedame šaukštelį  tešlos. Tada uždedame persikų gabaliukų ir vėl tešlos. Reikia stengtis neperpildyti formelės, nes keksiukai gerai iškyla.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

Skanaus!