Press "Enter" to skip to content

Lietiniai su daržovėmis ir varške

Photobucket
Vaikai blynus tikriausiai valgytų tris kartus per dieną ir dar priešpiečiams bei pavakariams. Taigi, kitokie blynai:

12 lietinių blynų
150 g cukinijų
morka (didesnė)
paprika
svogūnas
250 g varškės
3 šaukštai tarkuoto sūrio
2 tryniai
3 šaukštai aliejaus apkepti
prieskonių, druskos

Daržoves supjaustome labai plonais šiaudeliais ir apkepiname keptuvėje. Atvėsiname.
Photobucket

Varškę ištriname su tryniais, įmaišome tarkuotą sūrį ir atvėsusias daržoves. Pagal skonį pagardiname pipirais ir druska.

Įdaru aptepame blynus, juos sulankstome trikampiais, sudedame į ugniai atsparų indą. Kepame 30 min 180 laipsnių orkaitėje, uždengę folija arba dangčiu.
Photobucket

Dabar ruošiame padažą:

600 g pomidorų
3 skiltelės česnako, druskos

Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame luobeles. Tada šakute sutriname minkštimą, jį sudedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi, troškiname maždaug 10 minučių. Pagardiname druska, česnaku.

Po pusvalandžio nuimame folija, supilame padažą ir kepame dar 5-7 minutes.

Photobucket

Skanaus!