Press "Enter" to skip to content

Ledai su riešutais

Photobucket
Kai kaitina saulė, norisi ledų. Kokių nors pačių pačiausių. Taigi, šį sykį gaminame Semifreddo su riešutais. Tai itališkas desertas, kurio improvizacijų ir variacijų tikriausiai šimtai.

Taigi reikės:

400 ml grietinėlės
3 didelių kiaušinių
150 g cukraus
stiklinė  lazdyno riešutų
šaukštelis vanilinio cukraus
Riešutus apkepiname orkaitėje, tada jie gražiai nusilupa. Iš 50 g cukraus ir šaukšto vandens išverdame karamelę (kaitiname puode, kol pradeda ruduoti)  ir supilame riešutus. Juos gerai išmaišome, kad visi pasidengtų karamele, tada išverčiame ant keptuvės tefloniniu paviršiumi ir atvėsimame. Riešutus susmulkiname blenderiu. Šiek tiek sveikų paliekame papuošimui.

Trynius atskiriame nuo baltymų. Baltymus išplakame iki standžių putų.

Trynius, grietinėlę, likusį cukrų – išplakame šluotele. Įmaišome susmulkintus riešutus. Paskui atsargiai – išplaktus baltymus.

Šaldome apie valandą-pusantros šaldiklyje.

Puošiame paliktais riešutais.

Pagal įvairiausius receptus, vietoj lazdyno riešutų galima naudoti braškes, konservuotus vaisius, cukatus.

Vėsaus vakaro ir skanaus!

Šaltinis – TindiRindi.