Press "Enter" to skip to content

Idėja pietums: cukinijų blynai

Photobucket

Ruduo įvairiausių daržovių metas. Ypač gausu cukinijų – lygių, lyg lakuota odele. Mėgstu jų dėti visur – į troškinius, įtarkuoti į blynus. Čia truputį kitoks cukinijų blynų receptas:

  • 2 stiklinės sutarkuotų cukinijų (apie 2 vidutinio dydžio cukinijas)
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1 didelis kiaušinis
  • 1/2 stiklinės miltų
  • 1/4 stiklinės parmezano sūrio
  • 1/4 stiklinės poro (neturėjau, tai smulkiai supjausčiau mažiuką svogūną)
  • 1/2 arbatinio šaukštelio kvapiųjų pipirų
  • 1-2 šaukštai alyvų aliejaus

Burokine tarka sutarkuotas cukinijas nusunkti. Dubenyje sumaišyti visus recepto produktus, išskyrus alyvuogių aliejų. Tada įkaitiname alyvuogių aliejų ir formuojame blynus. Apkepiname abi puses. Iškeptus blynus dedame ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad sugertų aliejaus perteklių.

Valgoma su grietine.

Šaltinis: kidscooking.about.com

Mergaitės įvertino puikiai, sakė dar kepti teks ne sykį.

Skanaus!