Press "Enter" to skip to content

Apie kaštonų pumpurus ir Kuršėnų vyniotinį

Photobucket

Šiandien, grįždama su panelėm iš darželio, pamačiau, kokie jau dideli kaštonų pumpurai. Jau tuoj tuoj pasipils žaluma, vis tik gamta bunda, nes saulė vis ilgiau šviečia, lietus pagirdė žemę.

Kepiau Kuršėnų vyniotinį. Man kaip kuršėniškei, tikriausiai privalu jį mokėti kepti, taigi rastas receptas tikrai nudžiugino.

Biskvitui: 4 kiaušiniai; 4 šaukštai cukraus; 4 šaukštai miltų; 0,5 šaukštelio kepimo miltelių (daugiau iš įpročio, originaliame recepte jų nebuvo, nes iš tikro biskvitą turi iškelti išplakti kiaušiniai).

Trynius atskiriame nuo baltymų. Juos iki baltumo išsukame su cukrumi, suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Tada atsargiai įmaišome labai stipriai išplaktus baltymus.

Tešla tirštos grietinės konsistencijos. Kadangi turiu didelę skardą, tai išpyliau stačiakampį ant kepimo popieriaus. Kepiau 12 minučių 200 laipsnių orkaitėje. Karšta suvyniojau ir padėjau atvėsti.

Kremas: 100 g sviesto, keturi šaukštai kondensuoto pieno su cukrumi bei pakelis  plombyro skonio varškės.

Išsukame sviestą iki baltumo, iš lėto į jį įmaišome kondensuotą pieną ir įtriname varškę.

Atvėsusį biskvitą išvyniojame, aptepame kremu ir vėl suvyniojame. Dedame porai valandų į šaldytuvą. Skanaus!

Photobucket

4 Comments

  1. Laima Laima 2010 04 23

    Tradicinis gerasis biskvitas… Aš ir visad tokį kepu: santykis: 1 kiaušinis, 1 šaukštas miltų ir 1 šaukštas cukraus + truputį kepimo miltelių… Kokio dydžio reikia, tiek kiaušinių ir dedu :)
    Reiks būtinai pabandyt.

  2. Eitnė Eitnė 2010 04 23

    Ir nesudėtinga, ir panašu, kad skanu – nes „išnyko kaip dūmas neblaškomas vėjo” :D

  3. Laima Laima 2010 04 23

    tai biskvitas šitas skanus gaunas, o jei dar varškytė… mmm…

  4. Eitnė Eitnė 2010 04 23

    Jo, man irgi varškė visur tinka :) net į mėsą :D

Comments are closed.