Jis gimė iš nenoro paleisti nejučia pralėkusį savaitgalį. Kad būtų lengvesnė savaitės pradžia – reiktų ko nors desertui. Taip, reikia!
Gan ilgai varčiau receptus internete, kol galiausiai nuėjusi į parduotuvę čiupau, ką prisiminiau iš rekomenduojamos receptūros. Pirkinių krepšelyje atsidūrė:
600 g lietuviško rikotos sūrio;
1 kiaušinis (na šis buvo šaldytuve);
~ ,05 stikl. cukraus;
0,5 pak. paprastų sausainių;
0,5 pak. imbierinių sausainių;
0,5 pak. sviesto (ne riebalų mišinio);
1 a.š. vanilininio cukraus;
papuošimui turėjau migdolų riekelių (nebūtina).
Sausainius sutrupinau, sumaišiau su išlydytu sviestu. Formą išklojau kepimo popieriumi. Supyliau susmulkintus sausainius, spustelėdama šaukštu, sausainius paskirsčiau po skardą ir pašoviau į orkaitę ~15 min., (180º C). Kepti kol paruduos.
Smulkintuvu (blenderiu) sumaišiau cukrų, vanilinį cukrų, rikotos sūrį, kiaušinį. Masę supyliau ant orkaitėje pakaitintų sausainių. Kepiau apie valandą, 180º C. Liaudiškai tariant „iš akies“, kitas būdas būdas patikrinti, ar iškepė – smeigti medinį pagaliuką. Jei švarus, sausas – iškepė, jei aplipęs – dar reiktų kepti.
Fotoreportažui liko tik šie keksiukai. Didysis keksas „ištirpo“.