Press "Enter" to skip to content

Idėja pietums: Pyragas su vištiena

Mūsų šeimyna nelabai mėgsta saldžius pyragus, už tai su mėsyte – patys geriausi. Kepame pyragą su vištiena.
Tešlai:
100 g sviesto
375 g miltų
pusė stiklinės vandens
žiupsnelis druskos
Įdarui:
vištienos krūtinėlė
2 paprikos
svogūnas
3 skiltelės česnako
mėgstamų vištienos prieskonių, druskos
Užpilui:
150 g tarkuoto sūrio
5 kiaušiniai
1 stiklinė pieno

IMG_1659
Į miltus sudedame gabaliukais supjaustytą sviestą, truputį druskos, ir maždaug pusę stiklinės vandens. Pilame po truputį, tik tiek, kad galėtume suminkyti. Suminkome ir padedame pusvalandžiui į šaldytuvą.

IMG_1661
Paprikas supjaustome stambesniais gabaliukais, svogūną ir česnaką – smulkiai.

IMG_1665

Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais gabaliukais.

IMG_1666

Į keptuvę su trupučiu aliejaus sudedame mėsą ir kepame, kol beveik iškeps, tada sudedame daržoves ir dar truputį pakepame.

IMG_1667

Iš šaldytuvo ištrauktą tešlą iškočiojame ir ja išklojame skardos dugną ir šonus. Naudoju „tortinę” skardą, nes lengviau nusiima šonai. Paliekame pastovėti šiltai pusvalanduką.

IMG_1668
Ant tešlos tolygiai paskleidžiame įdarą ir užpilame jį kiaušinių-pieno-sūrio plakiniu.

IMG_1670
IMG_1671

Kepame 200 laipsnių orkaitėje valandą, pakepę 40 minučių uždengiame folija, kad neapdegtų.

IMG_1675

Skanaus!

Šeimynai patiko, siūlome išbandyti ir Jums.

15 Comments

  1. Lilija Lilija 2009 07 26

    Reiks išbandyti,nes atrodo tai gundančiai.

  2. Eitnė Eitnė 2009 07 26

    Ir tikrai nesunku padaryti – sėkmės mėginant ir skanaus valgant.

  3. mangirde mangirde 2009 07 26

    isbandysiu, nes tikrai atrodo labai skaniai

  4. salota8871 salota8871 2009 07 28

    labai skanus pyragas,o jau kvapas jo…mmmm…. :D as dejau prieskonius tokius i vistiena: druska,pipirai bei kario, aciu eitne uz receptuka ;)

  5. Eitnė Eitnė 2009 07 28

    Smagu, kad patiko :) Valgykit į sveikatą. Dar vieno sūraus pyrago receptą įdėsiu, kai prisiruošiu kept :)

  6. zuzuka zuzuka 2009 10 22

    Kokia skani idėja pietums . Čia net svečius nustebint galima. Ačiukas Eitnei ;)

  7. Eitnė Eitnė 2009 10 23

    Prašom išmėginti ir mums papasakoti ;)

  8. agnulka agnulka 2010 02 05

    Labai skanus pyragas, beveik kėkvieną savaitę jį gaminame ;)

  9. Eitnė Eitnė 2010 02 05

    Labai džiaugiuosi, kad patinka. Jo skonis paprastume ;)

  10. rita rita 2010 06 22

    nu man kazkaip nesigavo tas padas. jis labai kietas gavosi :(

    • Eitnė Eitnė 2010 06 22

      Gal miltų per daug?

  11. rita rita 2010 06 23

    gal perdaug, tik nelabai zinau kaip pamatuot tuos 375 g miltų.dejau 580ml

  12. Eitnė Eitnė 2010 06 24

    Reikėtų maždaug 500 ml ;)

  13. Donatas Donatas 2011 03 05

    Labai rekomenduoju sita pyragiuka nors mes tiksliai nenusprendem kaip pavadint sita padara bet skonis buvo stulbinantis :D

  14. Ilona-Eitnė Eitne Post author | 2011 03 05

    Smagu, kad išmėginot, Donatai. Džiaugiuosi, kad nors ne kulinarė, bet sugalvoju ne per blogiausiai. Padaras ne padaras, bet valgyt verta :)

Comments are closed.