Press "Enter" to skip to content

Gimtadienio pyragas ir dar šis tas

Vakar atšventėm Vaivutės gimtadienį, linksmai, visi šeimoje. Va, mūsų mieliausia kompanija:

Photobucket

Dovanos:

Photobucket

O pyragą teko kepti naujovišką, nes reikėjo suderinti visų norus:

Photobucket

Taigi reikės:

Tešlai:

150 g sviesto

4 kiaušinių tryniai

3 šaukštai cukraus

2 šaukšteliai kepimo miltelių

miltų

Įdarui:

I. 8 obuoliai, 2 šaukštai cukraus sumaišyto su cinamonu

II. 300 g varškės, 4 baltymai, 3 šaukštai cukraus

Tešlos produktus suminkome: sviestą, trynius ir cukrų išplakame. Sviesto netirpiname, o tik supjaustome kubeliais ir išplakame viską mikseriu. Tada įpilame po truputį miltų, tol, kol nebekibs prie rankų – suminkome, suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą pusvalandžiui.

Ruošiame pirmąjį įdarą: obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome riekelėmis.

Tešla išklojame formą, kad liktų kraštai ir sudedame obuolius. Juos pabarstome cukrumi su cinamonu ir kepame 175 laipsnių orkaitėje maždaug 20 minučių.

Per tą laiką paruošiame antrąjį įdarą. Gerai pertriname varškę su cukrumi ir įmaišome atsargiai standžiai išplaktus baltymus. Tada supilame varškės kremą ant pyrago ir kepame dar maždaug penkiolika minučių.

Pyragas gavosi geras, be to turėjo puikaus užsiėmimo ruošdamos šventę – dėliojo obuolius, plakė baltymus.

Va toks mūsų mažas gimtadienis.