Press "Enter" to skip to content

Būsimas pirmokas

12378012_1284199311608200_5483899439827620952_o

Na va, trečioji mūsų atžala šį rudenį iškeliauja į mokyklą. Dar vienas pirmokas. Kiekvienas išėjimas – skirtingas, keliantis kitokius jausmus. Kai baigiasi vienas etapas – neišvengiamai prasideda kitas. Mažiausiąjį išleidžiame be baimių ir nerimo – gal todėl, kad mokytoja ta pati, kuri keturis metus mokė Mildą, o gal todėl – kad vaikas gyvybingas, greitai randantis kalbą su aplinkiniais, lengvai susidraugaujantis ir bendraujantis. Jis jau moka dirbti komandoje, daug klausinėja, yra smalsus. Ir knygos jo geros draugės – namuose esančios jau perskaitytos, kibo ir į Miesto vaikų biblioteką. Tai taip pat, matyt, prisideda prie užtikrintumo ir ramumo jausmo.

Sąrašas, kurį gavome mokykloje – tai daiktai, be kurių neišsivers pirmokas:

20160707_104359-1Apie viską truputį konkrečiau, per savo patirties prizmę.

  1. Pirmiausia, kuprinė. Turime namuose dviejų tipų kuprines – paprastą ir „dėžutės” formos. Dėžutinėje priemonės lieka mažiau suglamžytos, tvarkingesnės, bet minusas – jos sunkesnės. Taigi, reikia ieškoti aukso viduriuko – kad būtų kuo lengvesnė, bet kartu turėtų plačias petnešas ir paminkštintą nugarą. Jei ant kuprinės nėra atšvaitų – pasirūpinkite priklijuojamais atšvaitų lipdukais ir pakabinamais atšvaitais. ir dar – turi vaikui patikti – juk nešiosis ne taip trumpai, daiktas, kurio kas metai pirkti nereikia. Vyresnioji išnešiojo visus keturis metus, mažiukei irgi užteks visai pradinei.
  2. Rašikliai. Iš sykio nupirkite 2-3 rašiklius. Vaikai juos dažnai pameta. pažiūrėkite, kad būtų patogus paimti, smagi plunksna.
  3. Spalvoti pieštukai. Rinkitės minkštus, gražiai dengiančius paviršių. Be to, šitų irgi reikia turėti atsarginį komplektą, kaip ir flomasterių, klijų pieštukų, vaškinių kreidelių. Tada galėsite papildyti pamestas, sulūžusias, ar pasibaigusias priemones.
  4. Sąsiuviniai. Jų reikia nedaug, taigi pasirinkite geresnės kokybės, kad nepraleistų rašalo.
  5. Dūdelę. Teks susitaikyti, kad vaikas gros dūdele, o jai reikalingas įdėklas. Jį galite pasiūti, nunerti ar nuvelti. Kiekvienos skonio dalykas, bet dėkliukas reikalingas, kad vaikui būtų lengviau atskirti, be to, tai daiktas, kurį vaaikas deda į burną.
  6. Žymekliai daiktams. Pagalvokite, kaip sužymėsite vaikų daiktus – pieštukus, teptukus, rašiklius. Mes naudojam kainų etiketes su užrašytais vardais. Aišku, galima užsakyti ir specialių lipdukų-etikečių. Nepamirškite pažymėti ir striukių – kol vaikai neįpratę, labai dažnai susimaišo.

Žinoma, viską galima nupirkti bet kada – dabar kanceliarinių priemonių pilna. Aš savo trijulei perku palaipsniui, ir dar turiu „stebuklingą” dėžę, kurioje yra įvairių atsarginių priemonių. Ši dėžė praverčia, kai vėlų sekmadienio vakarą kuris vaikas prisimena, kad jam rytoj reikia pieštukinių klijų arba baigėsi spalvotas popierius. Be to, iš jos stebuklingai atsiranda priemonių svarbiems projektams, darbeliams ir atostogų hobiams. Svarbiausia, ta dėžė turi būti pasiekiama tik Jums ir nuolat papildoma.

Tiesa, sąraše yra klijuotė stalui, tačiau geriau yra laikraščiai ar kitas sugeriantis paviršius. Kitaip, teks po piekvienos piešimo pamokos skalbti uniformą.

Kai rinksites priemones, labai svarbu pasižiūrėti, kad jos lengvai skalbtųsi. Jos paprastai pažymėtos žodžiu „Washable”:

12 count thick washable markers assorted

Ir dar. Kaip  besirūpintumėte kanceliarija, nepamirškite atostogų – potyriai, kuriuos įdėsite vaikams į širdis ir protus, buvimas kartu – padės mokytis. Žaiskime stalo ir lauko žaidimus, kurkime pasakojimus, klausykimės vaikų – tada ir mokykloje jiems bus paprasčiau.

Gražių atostogų ir drąsiai laukite naujų mokslo metų!

One Comment

  1. Sizeer Sizeer 2017 05 25

    Superinis postas – daug gerų patarimų, kurių prireiks kiekvienam. Sėkmės!

Comments are closed.